Kup Rumunije Albi iz Blaža, Darku Zakoču 31. trofej

Odbojka 22. feb 20219:07 > 9:12
Alba Blaž
Foto: Privatna arhiva

Odbojkašice Albe iz Blaža osvojile su Kup Rumunije, pošto su u velikom finalu savladale Dinamo iz Bukurešta rezultatom 3:0, po setovima 25:13, 25:22, 25:19.

Ekipa koju sa klupe predvodi legendarni srpski stručnjak Darko Zakoč, a u kojoj igra čak sedam odbojkašica iz Srbije, lako i ubedljivo je trijumfovala u finalu, pošto je dan pre u polufinalu savladala ĆSM iz Trgovišta, našeg Dragana Nešića, rezultatom 3:1. Dinamo je u subotu bio bolji od Stince iz Bakaua sa 3:0.

U pohodu na treći Kup trofej u klupskoj istoriji, Albu su predvodile sadašnje i bivše reprezentativke Srbije; Bojana Milenković sa 17 poena, Bojana Marković-Čelić sa 10, Maja Aleksić sa osam, Ana Antonijević sa 3 poena i libero Silvija Popović.

Kao drugi libero u timu je bila Aleksandra Spasenić, dok je na tribinama ostala Jovana Kocić. Treba još dodati da je na klupi Dinama sedeo mladi srpski stručnjak Miloš Gavrilović.

Inače, Darko Zakoč (58) je u nedelju osvojio 31. trofej u karijeri (titule i Kupovi), 11. u Rumuniji. Alba je trenutno na deobi prvog mesta u nacionalnom šampionatu sa veoma dobrom ekipom Trgovišta.

Kup Rumunije - Aleksić, Popović, Milenković
Foto: Privatna arhiva
Komentari

Vaš komentar