Luka Bar želi desetu titulu u nizu, pita se i Galeb

FOTO: OSCG

Barski timovi Galeb i Luka Bar, igraće u finale plej-ofa za odbojkašice. Obe ekipa slavile su u dve utakmice polufinala, pa će 25. aprila početi finalnu seriju.

Za razliku od prošle sezone, kada je na kraju ligaškog dela takmičenja Luka Bar bila prvoplasirana, ovog puta je to Galeb, ali s obzirom na to da oba tima kao domaćini igraju u “Topolici”, nema sumnje da nas čeka još jedan uzbudljiv odbojkaški spektakl.

Galeb je u polufinalu savladao Akademiju u gostima prvi put ove sezone, ali uradio je to kad je bilo najpotrebnije, u drugoj polufinalnoj utakmici plej-ofa,  3:2 (24:26, 23:25, 25:11, 25:14, 15:13). U prvom susretu u Baru, Galeb je slavio sa 3:0.

OSCG

Amerikanka Megan Fergus osvojila je 20 poena za Galeb, a za prvoplasirani sastav posle ligaškog dela prvenstva dobre partije pružile su još Andrea Laković sa 16, Teodora Čavić sa 14, Iva Šćepanović, Maša Dragojević i Marija Bojić sa po sedam.  U ekipi Akademije, koja je imala debitantski nastup iz snova u eliti, Kristina Božović je upisala 19 poena, Anja Popović 13, a Anastasija Anđelić 12.

Luka Bar je takođe bila najbolja kada je to bilo najpotrebnije pa je u Igalu slavila protiv Albatrosa sa 3:0 (25:22, 25:17, 25:18). U meču u Igalu, Dušanka Petrović i Mia Ražnatović su osvojile po 10 poena, Tamara Vukoslavčević devet, a Mia Martinović osam za tim iz Bara.

Luka Bar
OSCG

Kod Albatrosa, koji je i plasmanom u polufinale ispunio cilj koji je ekipa iz Herceg Novog sebi postavila pred početak sezone, Natalija Obradović i Anđela Kukobat su upisale po devet poena, dok je Milana Samardžić-Pecelj susret završila sa šest poena.

Podsećanja radi, Galeb i Luka Bar su igrali u finalu Kupa, a trofej je odbranila ekipa Galeba. Sada sledi finalna serija šampionata. Titulu brani Luka Bar, a napada je Galeb.

Komentari

Vaš komentar