Maja obećava: Znamo za šta igramo, neće biti umora

Odbojka 3. sep 202120:25 > 20:50
Podeli:
Maja Ognjenović
AP Photo/Kyusung Gong

Srpska odbojkašica Maja Ognjenović igraće u subotu svoje četvrto finale na prvenstvima Evrope. Do sada u kolekciji ima dva zlata, srebro i bronzu.

Srbija je u pobedila Tursku sa 3:1 (32:34, 28:26, 25:23, 25:13), pa će treći put uzastopno igrati finale kontinentanlnog šampiona.

Posle iscrpljujuće borbe, Maja je upitana hoće li ekipa imati snage za meč u subotu.

„Hoćemo, moramo. Nije da imamo izbora. U momentima kada se igraju ovako važne utakmice u završnici šampionata, umor ne sme da se oseća. Evidentno je da smo umorne, znate i sami kakvo smo leto imale. Ali umor ovde nema mnogo veze“, ističe kapiten srpskog tima.

povezane vesti

„Zna se za šta sutra igramo, u ovom fantastičnom ambijentu. Nadam se da će biti još bolji nego večeras“.

Turska je silno motivisana počela meč. Završnica prvog seta bila je, malo je reći, uzbudljiva, a ništa drugačije nije bilo ni u drugom setu. Kasnije je Srbija uspostavila kontrolu.

„Danas smo igrale srcem, toliko smo želele ovu pobedu. Znala sam da će Turkinje ići na sve ili ništa, to se videlo po njihovom servisu, napadu… Presrećna sam što smo došle do naše igre i što smo imale nekoliko odličnih odbrana. Blok, videli ste, u poslednjem setu, kada je krenuo… Očekivala sam to. Ušle su utakmicu znajući da nemaju šta da izgube. One su nam stari, dobar protivnik. Znaju da protiv Srbije moraju da igraju 300 odsto, a ne 100 odsto. Tako su meč otvorile. Mi smo se vratile i pokazale da igramo na drugačijem nivou, uz dužno poštovanje Turske. Pokazalo se da ćemo dići nivo naše igre kada dođe teži rival“.

Otkrila je Ognjenovićeva šta je imala da kaže saigračicama na terenu tokom meča.

„Sigurno je bila prisutna nervoza. Bilo je devojaka koje su prvi put igrale ovako važnu utakmicu. Moja reakcija je nekad bila srčanija. Ali to je iz najbolje namere. Pokušavala sam da ih motivišem, ohrabrim, da im pomognem. Da to ne zvuči grublje. Ali to je za njihovo dobro“.

U finalu će ‘plave dame’ igrati protiv pobednika duela Holandija – Italija.

„Iznenađena sam Holanđankama. Pamtim ih sa Svetskog prvenstva, tada su bile u uzlaznoj putanji, onda je došlo do pada. Ovo prvenstvo igraju dobro. Nije mi jasno kako su izgubile od Turske 3:0. Verujem da će biti dobra odbojka. Nisam sigurna da Italijanke igraju kao do sada, vidim da ima i nekoliko izmena“.

Finale je na programu u subotu od 20 časova.