Makedonci smenili Matijaševića i predali kormilo Nikoliću

Odbojka 4. jul 202114:26
Duško Nikolić
Foto: CEV

Po pisanju makedonskih medija, Odbojkaška federacija Makedonije (OFM) je prekinula saradnju sa selektorom muške reprezentacije Nikolom Matijaševićem, pa je na njegovo mesto postavila dojučerašnjeg prvog asistenta, Duška Nikolića.

Kako piše u obrazloženju, do razlaza je došlo posle analize nastupa Makedonije u Evropskoj srebrnoj ligi, u kojoj nije ostvaren očekivani trijumf, već je osvojena srebrna medalja, nakon izgubljenog finala u Strumici od Danske.

Izvršni odbor OFM je istakao ogroman doprinos Matijaševića u ostvarivanju dosadašnjih ciljeva, plasmana na dva Evropska prvenstva (2019. i 2021), ali je dodao da su promene pred EP u Tampereu nužne. Imenovanje Nikolića opravdava se i činjenicom da mladi srpski stručnjak odlično poznaje sve stvari unutar reprezentacije, ali se očekuje i novi pristup pred učešće na Evropskom prvenstvu.

Novo okupljanje reprezentacije zakazano je za 11. jul na Mavrovu, kada počinju pripreme za Evropsko prvenstvo.

Mediji u Makedoniji ističu i promene u stručnom štabu ženskih mlađih selekcija. OFM je razrešio dužnosti mladog srpskog stručnjaka Nenada Mihajlovića. Njegov naslednik biće poznat uskoro.

Komentari

Vaš komentar