Mlađi seniori otputovali u Letoniju po vizu za EP

Odbojka 18. maj 202214:59
Mlađi seniori Srbije
FOTO: OSSRB

Mlađi seniori Srbije (U22), igrači rođeni 2001. i mlađi, otputovali su danas u Letoniju, gde će igrati na turniru B grupe kvalifikacija za I EP 2022. Turnir u Daugavpilsu odigraće se od 19. do 21. maja. Igor Žakić, prvi trener mlađih seniora Srbije, saopštio je sastav tima koji će igrati u kvalifikacijama.

Na spisku su, tehničari: Andrej Polomac (Takovo GM) i Aleksa Kozić (Novi Sad Maneks), korektori: Dušan Nikolić (Crvena zvezda) i Vidak Cvetković (Partizan Sokerbet), libero: Marko Milenković (Crvena zvezda), blokeri: Stefan Fet (Crvena zvezda), Miloš Bojović (Novi Sad Maneks) i Veljko Ćulibrk (Novi Sad Maneks), te primači: Alija Bekrić (Spartak Ljig), Milutin Mijajlović (Mladi Radnik Požarevac), Veljko Mašulović (Niš) i Lazar Stević (Mladi radnik).

Prvi meč u Letoniji, u okviru 2. kola, Srbija će odigrati u petak, 20. maja protiv Farskih ostrva od 18 časova po našem vremenu. Srbija će u poslednjem, 3. kolu, igrati protiv Letonije, u subotu, 21. maja od 15 časova po našem vremenu.

I EP 2022. za mlađe seniore odigraće se u Tarnovu, u Poljskoj, od 12. do 17. jula.

U kvalifikacijama je 21 reprezentacija svrstana u 6 grupa, a plasman na EP izboriće 7 reprezentacija, 6 pobednika grupa i najbolja drugoplasirana selekcija.

Komentari

Vaš komentar