LŠ (ž): Dinamo za tri dana do dve pobede i četvrtfinala

Odbojka 16. feb 202219:02 > 19:39
Podeli:
Dinamo Moskva
FOTO: CEV

Tri ruska kluba (Lokomotiva Kalinjingrad, Dinamo Moskva i Dinamo Kazanj), po dva italijanska (Koneljano, Vero Volej Monca) i turska (Vakifbank, Fenerbahče), te jedan poljski (Resovija), plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona za odbojkašice.

To je epilog grupne faze takmičenja i prilično dramatične završnice, u kojoj su italijanska Novara i Hemik iz Polica ostali „kratkih rukava“.

Izvukle su se odbojkašice Dinama, koje su na „volšeban“ način, za samo tri dana prvo odigrale i dobile meč u Liberecu, a onda u direktnom duelu savladale i Novaru u Italiji, za mesto u narednoj rundi.

Povezana vest

U pobedi od 3:0, Gončarova je osvojila 16, a Vasileva 12 poena, dok je u poraženom timu Turkinja Ebrar Karakurt upisala 22 poena. Ruskinje su bile disciplinovane (9 grešaka) i bolje u napadu (40 % realizacije), a u isto vreme Novaranke su načinile 24 greške i stale na 34 % realizacije.

U A grupi Resovija je tek u poslednjem kolu poražena u Kalinjingradu, i to maksimalnim rezultatom. Malvina Smaržek je osvojila 17, a Irina Voronkova 14 za Lokomotivu, dok je u poraženom timu Bruna Onorio osvojila 12, Ana Štencel 11, a Jelena Blagojević sedam poena.

Treba još dodati i to da je Bianka Buša, reprezentativka Srbije, u međuvremenu raskinula ugovor sa Lokomotivom zbog povrede, koja je već dugo drži van terena.

Vakifbank je takmičenje u B grupi završio sa svih šest pobeda, pošto je u 6. kolu deklasirao Miluz. Po 12 poena osvojile su Merjem Boz i Mišel Barč-Hekli. U poraženom timu Zilke van Avermet je osvojila osam poena, a Jelena Novaković je ušla u igru u trećem setu.

Monca je kao gost morala da ostvari maksimalnu pobedu na gostovanju LP Salu, pa je na kraju i bilo 3:0. Liza van Heke je osvojila 23 poena, Ana Daviskiba 11, a Katarina Lazović sedam.

U D grupi, Fenerbahče je savladao Bezije sa 3:0, uz 17 poena Arine Fedorovceve, dok je 10 poena upisala Melisa Vargas. Mina Popović nije ni bila u sastavu tima.

Dinamo iz Kazanja je do druge faze takmičenja došao posle maksimalnog trijumfa u Plovdivu, protiv domaće Marice. Irina Koroleva je osvojila 15 poena, Samanta Fabris 12, a Angelina Lazarenko 10.

Maksimalnim porazom od Santarelijevog Koneljana u Viljorbi, ekipa Hemika iz Polica eliminisana je iz Lige šampiona, kao jedan od dva najslabija drugoplasirana tima. Paola Egonu je osvojila 24 poena, dok je Rafaela Foli dodala 11. U ekipi Hemika, Danijela Drjus je osvojila 13, a Jovana Brakočević-Kancijan 10 poena, dok Bojana Milenković nije ni ulazila u igru.

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar