Poraz Jastšembskog, Varta i Uroš su opet lideri

Odbojka 22. dec 20220:23
Uroš Kovačević
Photo: KRZYSZTOF POPIÓŁ

Uroš Kovačević i Varta iz Zavjirča ponovo su lideri poljske Plus lige. Pobedom nad Čarni Radomom u 17. kolu, ali i porazom Jastšembskog u Olštinu, ekipa Mihala Vinjarskog opet se vratila na prvu poziciju jedne od najjačih evropskih Liga.

Varta sada ima 43 boda, Jastšembski 41, a Resovija sa utakmicom manje 40.

U pobedi nad Čarni Radomom, izvojevanom u utorak veče, Uroš Kovačević je osvojio 20 poena, dok je Bartoš Kvolek dodao 14. Kod poraženih, koji sa samo devet bodova zauzimaju pretposlednje, 15. mesto, Bartoš First je upisao 11 poena.

U utorak je i LUK Lublin iznenadio šampiona Evropu, ekipu ZAKSE, pobedivši gosta iz Kenđeržina sa 3:2. Junak trijumfa bio je Šimon Romać sa 25 poena, Nikolas Šeršen je dodao 18, a Vojčeh Vlodarčik 17. Kod gostiju, koji su doživeli i peti ovosezonski poraz, pa sa 34 boda zauzimaju četvrto mesto, bolji od ostalih bio je Aleksandar Šlivka sa 29 poena, dok je Lukaš Kačmarek dodao 20.

U sredu je prvo Olštin savladao Jastšemski sa 3:1, uz 23 poena Karola Butrina, a onda je Stal Nisa deklasirala Kuprum. Bilo je 3:0 za trenutno petoplasiranu ekipu Lige, koja je na krilima Kvasovskog (15) i El Grauija (14) stigla do devete pobede i 29 boda u sezoni.

U poslednjem meču dana, Projekt je u Varšavi savladao Katovice sa 3:0, a blistao je Artur Šalpuk sa 18 poena.

U četvrtak se sastaju Trefl Gdanjsk – Šlepsk Malov Suvalki (Kujundžić) i Bjelsko Bjala (Čupković) i SKRA Belhatov (Atanasijević i Mitić).

Komentari

Vaš komentar