Pripreme za EP: Severna Makedonija bolja od Crne Gore

Podeli:
OSCG

U prvom kolu 45. Memorijalnog turnira “Branko Hadžiiljoski – Čajka”, koji se održava u Skoplju, odbojkaška reprezentacija Crna Gora je poražena od domaće selekcije Severne Makedonije sa 3:0 (25:21, 28:26, 25:19).

Izabranici Veljka Bašića, koji se pripremaju za nastup na Evropskom prvenstvu u Češkoj, Poljskoj i Finskoj od 1.  do 19. septembra, u drugom kolu igraju protiv Slovačke, što biti i poslednji meč na turniru, jer je selekcija Izraela otkazala nastup zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus.

“Teška utakmica, što je i očekivano s obzirom na to da nam je prva otkako smo počeli pripreme. I pored poraza od 3:0, bilo je dobrih stvari, a siguran sam da ćemo u svakom narednom susretu pružati sve više, jer nam je cilj da formu tempiramo za početak Evropskog prvenstva”, rekao je kapiten Vojin Ćaćić.

Meč su počeli Miloš Ćulafić, Rajko Strugar, Vojin Ćaćić, Ivan Zvicer, Ivan Ječmenica, Blažo Milić i kao libero Nikola Lakčević. U prvom setu odbojkaši Crne Gore su as servisom Miloša Ćulafića poveli 18:17, ali onda su stali, domaćin je pobegao na 23:19 i dobio set sa 25:21.

FOTO: OSCG

Najveći otpor Crna Gora je pružila u drugom setu, u kojem je vodila 19:16, imala i dve set lopte – 24:22, ali su Makedonci uspeli da dobiju i ovaj set, posle triler završnice U trećem, nije bilo dileme, domaćin je bio bolji.

„Napravili smo previše direktnih grešaka da bismo očekivali nešto više, čak 11 po setu. To je možda i rezultat teškog putovanja koje smo imali, ali i logično u ovom delu priprema. Ovo je svakako daleko od naše igre, od onoga što možemo. Siguran sam da ćemo biti sve bolji i bolji u narednim mečevima“ rekao je selektor Veljko Bašić.

Komentari

Vaš komentar