Rumunke odigrale i drugo kolo, maksimalna tri kluba

Odbojka 7. nov 202216:40
ĆSM Trgovište
FOTO: CSM Targoviste

Odigrano je i drugo kolo rumunske Lige, u kojoj će igrati 12 klubova. Najveći favoriti, osvajač triple krune Alba iz Blaža, silno pojačano Trgovište i sve kvalitetniji Rapid, ušli su u novu sezonu sa dve pobede.

Trgovište sa Đovanijem Kaprarom lako je savladalo Stincu iz Bakaua sa 3:0. Ana Bjelica je osvojila 14 poena (21-10, 1 gr, 1 izb, 3 bl, 1 as), dok Jovana Mirosavljević nije ulazila u igru.

NTT Data Kluž je ugostio favorizovani Dinamo, koji je lako stigao do maksimalnog trijumfa. U ekipi Miloša Gavrilovića Jelena Vulin je osvojila 10 poena (20-8, 2 gr, 2 as), a Milica Tasić tri (4-2, 1 as, 3 pr).

ĆSO Voluntari je dobio tešku bitku sa Lugožem – 3:2. Tim Milana Ljubičića gubio je 2:0 i dobio meč nakon preokreta, u kojem su učestvovale Dijana Vuković sa tri i Milena Koprivica sa dva poena. Kod gošći, koje sa klupe vodi Uglješa Šegrt, dizala je Tanja Grbić, a na poziciji libera igrala Silvija Popović.

ĆSM iz Bukurešta je poražen od Albe iz Blaža – 0:3. Od srpskih odbojkašica u pobedničkom timu igrale su samo Jovana Ćirković (5 poena, 5-3, 1 bl, 1 as) i na trenutak Slađana Mirković. Bila je to prilika da Stevan Ljubičić odmori Bojanu Milenković i Jovanu Kocić.

Rapid je u Bukureštu savladao Krajovu sa 3:1. U izuzetno kvalitetnoj ekipi koju vodi Italijan Karlo Parizi igrala je Teodora Pušić. Kod gošći je na poziciji dizača prva dva seta odigrala Sara Ranković.

Komentari

Vaš komentar