Santareli saopštio spisak, Ana Bjelica kapiten

Odbojka 28. maj 202214:513 komentara
Podeli:
Danijele Santareli
Odbojkaški savez Srbije

Odbojkašice Srbije u nedelju ujutru, preko Istanbula putuju u Ankaru gde će igrati prvu sedmicu takmičenja u Ligi nacija. U beogradskom Hotelu M organizovana je konferencija za medije, a novinarima su se obratili selektor Danijele Santareli, Ana Bjelica, Bojana Drča i Katarina Lazović.

Danijele Santareli saopštio je spisak igračica (14) koje će igrati u Ankari.

Na spisku su:

TEHNIČARI: BOJANA DRČA (CRVENA ZVEZDA) I SLAĐANA MIRKOVIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA)

KOREKTORI: ANA BJELICA (VALEFOLJA, ITALIJA) I JOVANA ZELENOVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA).

LIBERA: TEODORA PUŠIĆ (DREZDNER, NEMAČKA), SANJA ĐURĐEVIĆ (UB).

BLOKERI: JOVANA STEVANOVIĆ (BUSTO ARSICIO, ITALIJA), MAJA ALEKSIĆ (VOLERO LE KANE, FRANCUSKA), JOVANA KOCIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA) I JELENA DELIĆ (CRVENA ZVEZDA).

PRIMAČI: BRANKICA MIHAJLOVIĆ (BEZ KLUBA), KATARINA LAZOVIĆ (MONCA, ITALIJA), SARA LOZO (PROTON SARATOV, RUSIJA) I JOVANA MIROSAVLJEVIĆ (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC).

„Biću kapiten za ovo takmičenje u Ligi nacija. To nosi veliku odgovornost, ali je i velika čast i privilegija. Svaka odigrana utakmica za reprezentaciju je za mene bila velika čast. I ovog puta je, uspeću da povedem ove mlade devojke, ali tu je i jedna od starijih Bojana Drča, koja se vratila i koja će mi sigurno pomoći. Srećna sam što ćemo biti kompletniji u ovom prvom vikendu, što je Bojana tu, što ćemo opet biti svi zajedno. Vratila se i Jovana Stevanović, biće to jedno dobro i zanimljivo takmičenje. Daćemo sve od sebe da ostvarimo najviše ciljeve“, rekla je kapiten Ana Bjelica.

Tokom prve sedmice (od 31. maja do 5. juna) Srbija će u Ankari prvo igrati protiv Belgije (sreda, 1. jun – 14.30 časova po našem vremenu). Srbija će drugi meč odigrati protiv Tajlanda (četvrtak, 2. jun – 12.00), a treći protiv Bugarske (petak, 3. jun – 12.00). Četvrtu utakmicu u Ankari Srbija će odigrati protiv Holandije (nedelja, 5. jun – 15.00)

U Ankari će još igrati Turska, Italija i Kina.

Sve utakmice moći ćete direktno da pratite na Sport Klubu, a novinar i komentator Sport Kluba Nikola Jančić biće i na licu mesta.

Druga sedmica je na programu od 14. do 19. juna, a rivali Srbije u Braziliji će biti Italija (četvrtak, 16. jun – 2.00), Koreja (četvrtak, 16. jun – 20.00), Turska (petak, 17. jun – 23.00) i Brazil (nedelja, 19. jun – 15.00). U Braziliji će igrati i Nemačka, Dominikanska Republika i Holandija.

Srbija će tokom treće sedmice, od 28. juna do 3. jula igrati u Kalgariju protiv Nemačke (sreda, 29. jun – 1.00), SAD (petak, 1. jul – 4.00), Kanade (subota, 2. jul – 4.00) i Japana (nedelja, 3. jul – 1.00). U Kalgariju će još igrati Holandija, Belgija i Turska.

Seniorke Srbije u Ligi nacija 2022. neće u grupnoj fazi igrati sa Kinom, Dominikanskom Republikom i Poljskom.

Na Finalnom turniru će igrati 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

Finalni turnir u konkurenciji odbojkašica odigrati od 13. do 17. jula u Ankari.

Komentari

Vaš komentar