Trentinu Superkup Italije, sjajni Lisinac i Podraščanin

Odbojka 24. okt 202120:44 > 20:46
Trentino pobednik Superkupa Italije
Foto: legavolley.it

Odbojkaši Trentina pobednici su 26. Superkupa Italije, pošto su u finalu, u Ćivitanovi, savladali Moncu sa 3:1, po setovima 25:11, 25:21, 31:33, 25:14. Za MVP završnog turnira proglašen je bugarski as Matej Kazijski.

Puleni Anđela Lorencetija uspeli su da osvoje treći trofej Superkupa, prvi posle 2013. godine. U pobedi kluba sa severa Italije, blistali su i srpski asovi Marko Podraščanin i Srećko Lisinac.

Trentino je silovito počeo finalni meč, pa je u prvom setu, i pored sedam servis grešaka, rivala ostavio na samo 11 poena.

Tek od drugog perioda viđena je ravnopravnija utakmica, jer je u ekipi Monce „proradio“ sjajni Nemac Georg Grozer. Sa njegovih 11 poena, Trentino je u završnici slomio otpor rivala i poveo sa 2:0.

Srećko Lisinac
Foto: legavolley.it

Treći set je doneo prelepu odbojku i pravu dramu, koja je trajala 39 minuta. Ekipa iz Trenta propustila je tri meč lopte, a onda je Monca realizovala šestu priliku i smanjila vođstvo protivnika na 2:1.

Ipak, u četvrtom setu, predvođeni maestralnim Srećkom Lisincem, odbojkaši Trentina su uspešno završili dobro započeti posao i osvojili prvi domaći trofej posle sedam godina.

U pobedničkom timu Matej Kazijski je osvojio 21 poen, Alesandro Mikjeleto 18, a Danijele Lavija i Srećko Lisinac po 16. Marko Podraščanin, koji je stigao do svog šestog Superkupa Italije, po čemu je najuspešniji stranac u istoriji ovog takmičenja, dodao je deset poena.

Kod poraženih Georg Grozer je upisao 22 poena, a Donovan Džavoronok 13.

Komentari

Vaš komentar