Veliki krst FIVB Aleksandru Boričiću, Zlatna plaketa za OSS

Odbojka 26. sep 202215:31
Podeli:
Aleksandar Boričić
OSS

Aleksandar Boričić, predsednik CEV i počasni predsednik OSS, dobio je najviše priznanje Svetske odbojkaške federacije "Veliki krst" FIVB. Odbojkaški savez Srbije dobio je Zlatnu plaketu FIVB.

Dr Ari da Silva Grasa Filjo, predsednik Svetske odbojkaške federacije, predao je priznanje Boričiću poslednjeg dana 38. Kongresa FIVB u Kongresnom centru Papendal u Arnemu, u Holandiji.

Boričić je nagrađen za dugogodišnje odbojkaško liderstvo u Evropi i svetu i posvećenost i rad na razvoju odbojke kao član Administrativnog Borda, a zatim i Izvršnog odbora i kao potpredsednik FIVB.

Administrativni Bord FIVB doneo je odluku da „Veliki krst“ FIVB dobije i dr Ari da Silva Grasa Filjo, predsednik FIVB.

Priznanje predsedniku FIVB predao je Kristobal Marte Hofis, prvi potpredsednik FIVB.

Tomaš Vojtovič, odbojkaška legenda i Olimpijski šampion 1976. sa Poljskom u Montrealu, dobio je „Veliki srebrni krst“ FIVB za nemerljiv doprinos razvoju odbojke u svetu.

Predsednik Svetske odbojkaške federacije, predao je Zoranu Gajiću, predsedniku OSS, Zlatnu plaketu FIVB povodom 75 godina Svetske odbojkaške federacije.

Odbojkaški savez Srbije je naslednik Odbojkaškog saveza Jugoslavije, koji je bio jedan od osnivača Svetske odbojkaške federacije.

Zlatne plakete su u Arnemu dobile i Federacije osnivači FIVB: Belgija, Brazil, Egipat, Francuska, Mađarska, Italija, Holandija, Poljska, Portugalija, Rumunija, Urugvaj i SAD.

FIVB je danas najbrojnija svetska sportska organizacija sa 222 zemalje članice.

Zoran Gajić, predsednik OSS i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, predstavljali su Odbojkaški savez Srbije na Kongresu u Holandiji.

Komentari

Vaš komentar