Slobodan Boškan preuzeo Olimpijakos

Vesti odbojka 5. okt 201610:41 > 10:45
Podeli:
Odbojkaški savez Crne Gore

Slobodan Boškan novi je trener odbojkaškog kluba Olimpijakos. On će pored klupskog angažmana nastaviti da radi kao selektor reprezentacije Crne Gore, ali je svestan da ga ne čeka nimalo lak zadatak.

„Bilo je nekih problema sa Italijanom Flavijom Gulinelijem, pa su krenuli u potragu za novim trenerom. Kontaktirali su me, rekli da imaju nekoliko stručnjaka u opticaju i na kraju smo postigli dogovor „, rekao je Boškan.

Slobodan je kao igrač nastupao za klub iz Atine, tako da je upoznat sa ambicijama kluba, koje su uvek najviše.

„U Olimpijakosu sam proveo prvu godinu u inostranstvu i imao sam sreću da je Zoran Gajić tada bio trener. Osvojena je i titula! Ambicije su uvek najviše. Želja čelnika kluba je da vrate duplu krunu i da doguraju što dalje u CEV kupu. Znam da će i jedno i drugo i treće biti jako teško“,

Boškan je sa selekcijom Jugoslavije 2000. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju.U mnogobrojne trofeje koje je osvojio sa reprezentacijom spadaju i zlatna medalja sa Evropskog prvenstva 2001. godine, srebrna sa Svetskog prvenstva 1998, kao i dve bronzane sa kontinentalnog takmičenja, ali i bronzana i dve srebrne medalje osvojene u Svetskoj ligi.