Boškan: Crnoj Gori želim sve najbolje

Vesti odbojka 25. okt 201618:10 > 18:17
Podeli:
CEV

Slobodan Boškan od pre dve nedelje nije više selektor Crne Gore. Za sada još uvek nema zvanične potvrde, ali prema informacijama koje smo dobili od kolega iz Crne Gore, izvesno je da će Igor Kolaković sesti na upražnjenu klupu.

Boškan je u međuvremenu postao trener Olimpijakosa, a čelnici Saveza su prihvatili njegovu ostavku, nakon što ni u drugom pokušaju nije uspeo da dovede reprezenetaciju Crne Gore do mesta na smotri najboljih selekcija ‚Starog kontinenta‘.

„Imali smo veliku želju. Uradili smo sve što smo mogli. Nedostajalo je malo i sreće, ali tako je to u sportu. S obzirom na tol da nisam uspeo da ostvarim cilj, podneo sam ostavku, jer je to moralni čin. Momcima i mom nasledniku želim sve najbolje. Iskreno se nadam da će Crna Gora uskoro biti učesnik velikog takmičenja. Mnogo bi to značilo za razvoj odbojke u Crnoj Gori. Osnova postoji, a nasledniku želim da napravi nadogradnju i da ostvari san koji ja nisam uspeo da pretvorim u javu“ rekao je Boškan u telefonskom razgovoru iz Atine.

Boškan je tokom igračke karijere branio boje Vojvodine, Olimpijakosa, Trentina, Iraklisa, Tura iz Francuske i Halkbanke iz Turske. Bio je član državnog tima, sa kojim je osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama i Evropskom šampionatu, a u vitrini ima i dve brozne sa Evropskih šampionata. Boškan je osvojio srbernu medalju na Svetskom šampionatu, ima dva srebra i bronzu sa finalnih turnira Svetske lige.

Trenersku karijeru je počeo u Budvanskoj rivijeri, nedugo zatim je postao i selektor Crne Gore. Iako nije uspeo da izbori plasman na Evropsko prvenstvo, svi ljubitelji odbojke se slažu da je napravio veliki korak napred sa Crnom Gorom.

Kolaković je trenutno slobodan i nameće se kao najlogičnije rešenje za mesto selektora. Podsećanja radi, Kolaković je punih osam godina bio selektor Srbije. Pod njegovim vođstvom odbojkaši Srbije osvojili su bronzanu medalju na SP 2010, srebrnu medalju na SP 2013. za mlađe seniore, dve srebrne (2008. i 2009.) i jednu bronzanu (2010.) medalju u Svetskoj ligi, zlatnu medalju na EP 2011, bronzane medalje na EP 2007. i EP 2013. Na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Poljskoj, Srbija je bila deveta. Kolaković je ponudio,l a tadašnji predsednik Saveza Aleksandar Boričić prihvatio njegovu ostavku.