Izbori u OSS: Gajić staje na crtu Grbiću

Vesti odbojka 14. nov 201613:35 > 13:38
Podeli:
Getty Images

Međuokružni odbojkaški savezi Kragujevca i Leskovca su poslali svoja pisma Odbojkaškom savezu Srbije, u kojima predlažu Zorana Gajića za predsednika. Njega je kandidovao odbojkaški savez Valjeva, a pristalica Gajića je takođe i Udruženje trenera sa predsednikom Bogdanom Sretenovićem na čelu.

Takođe, MOS Leskovca navodi i da Gajića podržava Upravni odbor Međuokružnog odbojkaškog saveza Jablaničkog, Topličkog i Pčinjskog okruga.

Protivkandidat Gajiću je bivši reprezentativac Vladimir Grbić. Njega je kandidovao Međuokružni odbojkaški savez Zaječara,a u njihovom pismu se navodi da Grbić „poseduje organizacione sposobnosti i kvalitete“ za tu funkciju.

Izborna skupština OSS održaće se 27. novembra u beogradskom hotelu „M“ u 12.00. Do tada, tačnije do 23. novembra u ponoć, regionalni odbojkaški savezi i udruženja mogu da podnesusvoje kandidature za funkciju predsednika.

Prethodni predsednik Nenad Golijanin smenjen je posle samo šest meseci, jer je na kongresu FIBV ostao uzdržan prilikom glasanja o prijemu Kosova u njihovo članstvo.