Gajić: Verujem da Vanja i ja imamo iste želje

Vesti odbojka 15. nov 201614:57 > 15:17
Podeli:
Odbojkaški savez Srbije

Jedan od kandidata za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić kaže da trenutno piše program, u kom je glavna stavka jedinstvo

Trenutno sam maksimalno posvećen pisanju programa rada, jer sam ubeđen da to mora da bude krovni dokument koji će sve nas zajedno voditi ka realizaciji četvorogodišnjih zadataka, a sve u cilju razvoja našeg sporta – rekao je Gajić, a prenosi portal „Odbojka-volleyball.com“.

Nekadašnji selektor SR Jugoslavije podržao je stav Vladimira Grbića na nedavno održanom Kongresu CEV u Luksemburgu.

Stav Države koji je Vladimir Grbić izneo u Luksemburgu je jedini mogući. Video sam njegovo obraćanje za govornicom na kojoj je pisalo “Mi smo jedan odbojkaški tim”. Siguran sam da isti slogan može da krasi i ove izbore za predsednika OSS, jer verujem da Vanja i ja imamo iste želje kada je srpska odbojka u pitanju, nosimo se verovatno istim motivima. Plan i program koji spremam da predstavim, podrazumeva otvoreni razgovor sa svima koji žele dobro srpskoj odbojci. I sam Aleksandar Boričić koji je odbojkaški sport postavio na zdrave osnove, uvek je potencirao i radio na jedinstvu, pa zašto tako ne bi bilo i sada.

Uz čoveka koji je kao selektor sa reprezentacijom osvajio olimpijsko i evropsko zlato, evropsko i svetsko srebro i bronze na dva Evropska prvenstva i Olimpijskim igrama 1996. je i proslavljeni reprezentativac Ivan Miljković.

Drago mi je da iz dana u dan ima sve više onih koji podržavaju Zorana Gajića. Uključen sam kao deo tima u pisanje dela programa koji je meni poveren, a sasvim sam siguran da put koji smo postavili jeste put razvoja srpske odbojke. Posebnu pažnju bi trebalo posvetiti sredinama širom Srbije, koje bi tokom narednog perioda trebalo da stvore bazu budućih šampiona – igrača, igračica, trenera, sudija i odbojkaških radnika. Jedino ravnomernim razvojem odbojke širom Srbije nedvosmisleno bi dobili i razvoj svih naših reprezentativnih selekcija. Sve ovo dobija potpuni smisao, ali i potvrdu, učešćem naših odbojkaških sudija, trenera i igrača na turnirima i takmičenjima pod okriljem BVF, CEV i FIVB – rekao je nekada ubitačni korektor reprezentacije.