Gajić novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije

Vesti odbojka 27. nov 201614:26 > 14:35
Podeli:
Odbojkaški savez Srbije

Nekadašnji selektor reprezentacije Zoran Gajić izabran je za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije (OSS).

On je posle Izborne skupštine rekao da je svestan šta se od njega očekuje.

„Svestan sam šta se očekuje od mene. Svima ću ponuditi da pomognu i nastave da rade ono što je do sada uspešno rađeno. Karakter i ljudi se ne menjaju ni pod kojim uslovima, a pogotovo ne moj„.

Gajića je podržalo 26 delegata, 16 je glasalo za njegovog protivkandidata Vladimira Grbića, četiri su bila uzdržana, a dva nisu glasala.

Glasanje je bilo tajno, a novinari i svi ostali koji nisu delegati i kandidati zamoljeni su da napuste sednicu dok se ne završi glasanje.

Gajić je na mestu predsednika zamenio Nenada Golijanina, koji je nedavno smenjen pošto je bio uzdržan prilikom glasanja za prijem Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju (FIVB).

Zoran Gajić je pozvao Vladimira Vanju Grbića da u ponedeljak u Savezu zajedno popiju prvu jutarnju kafu, a Grbić, koji je prethodnih osam godina bio potpredsednik OSS, taj poziv je odbio i nazvao licemernim.

„Sinoć sam ragovarao sa Gajićem i jasno mu rekao stav. Vrlo je licemerno da me neko zove na kafu kada zna moj stav„, rekao je Grbić.

Odbojkaški savez Srbije

Prema njegovim rečima, ono što se dešavalo poslednjih 25 dana „najmanje je bila odbojka“ i pritisci koji su vršeni nisu iz tog sveta. Takođe, smeta mu to što je Gajić aktuelni trener ekipe Rabita Baku u Azerbejdžanu.

„Ja sam čovek odbojke i držaću se toga. Neko ko je sa aktivnim ugovorom u Azerbejdžanu ne može virtuelno da vodi savez iz inostranstva, ne postoji nijedna federacija koja to može. Svoj stav sam rekao jasno. Ovo što se desilo smatram dekredibilitetom svega što sam uradio do sada u odbojci, onoga što sam pokazao, a vama nikome ništa ne zameram. Vodite se odbojkom, ja sam završio sa srpskom odbojkom. Izlazim“, zaključio je Grbić.