Grbićev spisak za EP bez Ivovića: Ambicije ostaju iste

Vesti odbojka 21. avg 201714:41 > 14:41
Podeli:
OSSRB

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić izrazio je nadu da će njegovi izabranici dati sve od sebe kako bi nadomestili izostanak Marka Ivovića sa Evropskog prvenstva, te da će prevazići neugodnu situaciju.

Prvi trener najboljeg tima Srbije saopštio je spisak od 14 igrača na koje će računati na Evropskom prvenstvu, koje će se od 24. avguta do 3. septembra odigrati u Poljskoj, a na njemu nema Marka Ivovića, koji je povredio skočni zglob na pripremnoj utakmici protiv Slovenije.

Na put će krenuti tehničari Nikola Jovović i Maksim Buculjević, korektori Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera Nikola Rosić, Neven Majstorović i Goran Škundrić, blokeri Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac i Aleksandar Okolić, primači Uroš Kovačević, Nemanja Petrić i Milan Katić.

„Nažalost, konstatovali smo da Marko Ivović ne može da bude spreman za Evropsko prvenstvo i da ne bi bio spreman da nam pomogne onako kako bi prvo on, a onda i kako bismo mi svi želeli. Izuzetno mi je krivo zbog toga jer je tokom celog ovog pripremnog perioda bio izuzetno posvećen i, kao i ostali, trenirao maksimalno, trudio se da u najboljoj formi odemo na prvenstvo. Ali to su stvari koje se dešavaju u sportu… Treba da prihvatimo to kao tako“, kazao je Grbić

Prvi meč Orlovi će odigrati u četvrtak od 20.30 protiv Poljske, na nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi.

„Naše ambicije se ne umanjuju. Imamo kvalitetan tim koji mora da razmišlja o borbi za medalje i u tom smislu nećemo menjati pristup. Na mesto Ivovića će ići Goran Škundrić, koji će zvanično biti četvrti primač, a ustvari treći libero. Naravno da bi nam Marko prisustvo pomoglo, ali imamo šansi da se borimo i da pobedimo. Ponekad izostanak važnog igrača može da pomogne da ostali igrači daju još više doprinosa i da svi zajedno utiču da se nedostatak, odnosno njegovo neigranje, ne vidi i da prevaziđemo taj gubitak. Nadam se da će to biti prava reakcija ostalih momaka“.

U grupi A sa Srbijom i Poljskom su još i Estonija i Finska.

U Varšavu će seniori Srbije otputovati u utorak.