Grbić: Moralno važnija pobeda nego nad Poljskom

Vesti odbojka 26. avg 201721:36 > 21:38
Podeli:
CEV

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je posle pobede nad Estonijom na Evropskom prvenstvu u Poljskoj da je očekivao opuštanje svojih igrača, koji su u prvom kolu pred 65.000 ljudi slavili protiv selekcije domaćina.

Reprezentacija Srbije je do drugog trijumfa na šampionatu došla mnogo teže nego što se očekivalo, pošto je tek posle pet setova bila bolja od Estonije. Na kraju je bilo 25:23, 16:25, 21:25, 25:20, 15:12, posle dva sata i 22 minuta igre.

Pre dolaska u Poljsku sam govorio da će svaka utakmica biti mini bitka, što se sada i potvrdilo. Današnja odbojka je takva da na kvalitet igre utiču i emocije, a ne samo tehnika i taktika. Znao sam da nas čeka teža utakmica nego protiv Poljske. Bilo je milion motiva da se odigra vrhunska utakmica i svi su bili maksimalno koncentrisani. Prirodna fiziološka stvar je da dođe do opuštanja jer je teško da zadržiš koncentraciju u kontinuitetu“, istakao je Grbić.

Grbić je istakao da su Estonci i te kako rizikovali i da je bilo jasno da nemaju šta da izgube.

Igrali smo protiv ekipe koja je po svim brojevima bila bolja od nas, nismo mi igrali toliko loše, koliko su oni dobro odigrali. Rizikovali su na servisu, nisu imali šta da izgube i drago mi je i da smo pored poteškoća uspeli da dođemo do trijumfa. Pobeda u moralnom smislu je možda čak i važnija nego protiv Poljske“, naglasio je Grbić.

Srpske odbojkaše naredna utakmica čeka u ponedeljak od 17.30, kada će im rival u Gdanjsku biti Finska.

Pre ove utakmice sam rekao momcima da se prisete scenarija iz Hrvatske, tamo smo smo igrali protiv protivnika o kojima nismo imali informacije. Igrati protiv njih je stvar našeg kvaliteta, samo da mi ne spuštamo igru ispod našeg nivoa. To je bio recept sada, a biće i protiv Finske, ali i svakom narednom meču. Moramo da izbacimo energiju na teren, da se bodrimo da budemo agresivni i koncentrisani“, rekao je legendarni srpski odbojkaš.