LŠ: Vizura opet u grupnoj fazi, još dva mesta za Srbiju

Vesti odbojka 29. maj 201813:17 > 13:17
CEV

Vizura, prvak Srbije u konkurenciji odbojkašica, igraće u grupnoj fazi Lige šampiona i naredne sezone, dok je još jedna ženska ekipa iz Srbije stekla pravo učešća u 3. rundi kvalifikacija. U poslednjem krugu kvalifikacija učestvovaće Vojvodina, šampion Srbije u konkurenciji odbojkaša.

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je novi sistem takmičenja u Ligi šampiona za narednu sezonu. 

Novina je da će u grupnoj fazi u obe konkurencije igrati po 20 klubova, kao i da se neće više igrati Finalni turniri, već će jedan grad tokom dva dana biti domaćin dva finala, u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

Plasman u grupnu fazu u obe konkurencije izborilo je do sada po 18 klubova, dok će se iz 3. runde kvalifikovati još samo 2 ekipe.

Timovi koji budu poraženi u prvoj, drugoj i trećoj rundi kvalifikacija, takmičenje će nastaviti u prvom kolu ili šesnaestini finala Kupa CEV.

Predstavnike u grupnoj fazi Lige šampiona u konkurenciji odbojkašica imaće Turska, Italija i Rusija po 3 ekipe, Poljska i Azerbejdžan po 2 ekipe, Srbija, Švajcarska, Rumunija, Nemačka i Češka po 1 ekipu.

U konkurenciji odbojkaša, predstavnike će imati Italija, Rusija i Poljska po 3 ekipe, Turska, Nemačka i Belgija po 2 ekipe, Francuska, Slovenija i Grčka po 1 ekipu.

Krajnji rok za prijavljivanje ekipa za Evropske kupove je 11. jun.

Žreb za kvalifikacije će biti obavljen 28. juna u Luksemburgu.