Odbojkaši u Kini – Grbić: Idemo uzlaznom putanjom

Vesti odbojka 18. jun 201811:18 > 11:18
FIVB

Zadovoljan je bio selektor Nikola Grbić igrom i stavom svojih izabranika posle maksimalne pobede Srbije protiv Poljske, u poslednjem meču četvrtog turnira Lige nacija.

Izabranici selektora Nikole Grbića su u predgrađu Čikaga Hofman Estejtsu bili bolji od Poljaka po setovima sa 25:23, 25:23, 25:23, pa su sada na tabeli Lige nacija na šestom mestu sa osam pobeda i četiri poraza.

„Mi smo praktično sva tri dana mečeve igrali u razmaku manjem od 24 sata. Momcima nije bilo lako da se oporave posle meča protiv inspirisanog Irana i pruže svoj maksimum protiv Poljske, od koje se očekivala jača reakcija posle dva poraza od 3:0. Tako je i bilo, ali je kod nas postojala velika energija, o kojoj stalno govorim, a koja je i presudila u trenucima kada smo imali zaostatak od nekoliko poena. Drago mi je što je turnir išao uzlaznom putanjom što se igre tiče. Ova pobeda nam je donela velike mogućnosti da se plasiramo na fajnal-siks i, što je mnogo važnije, pokazala je da podižemo igru“, kazao je Grbić.

Poslednji, peti vikend je na programu od 22. do 24. juna, a Srbija će igrati u Đijangmenu u Kini, sa domaćinom, Japanom i Kanadom. Seniori Srbije će direktno iz Čikaga otputovati u Guangdžu, a zatim i do 130 kilometara udaljenog Đijangmena. 

Najbolji srpski odbojkaši će u Beograd doputovati iz Guangdžua preko Pariza, u utorak, 26. juna.