LN: Amerikanci poslali Srbiju na Brazil i Francusku

Vesti odbojka 24. jun 201822:42 > 22:43
FIVB

Odbojkaška reprezentacija Srbije za rivale na završnom turniru Lige nacija imaće selekcije Brazila i Francuske, pošto su u utakmici koja je odlučila rasplet takmičenja Sjedinjene Države slavile protiv Italije 3:0.

U poslednjoj utakmici grupne faze, Amerikanci su protiv domaćina turnira u Modeni slavili sa 25:23, 25:17, 29:27. Pobednički tim je predvodio Met Anderson sa 19 poena, dok je Tori Defalko dodao 15 poena. Na drugoj strani istakao se Ivan Zajcev sa 12 poena.

Francuzi su u drugoj utakmici poslednjeg kola turnira u Modeni slavili protiv Rusije sa 3:0, po setovima 25:20, 25:13, 25:18. Posle takvog raspleta, ‘Trikolori’ su potvrdili prvo mesto pred ‘fajnal siks’ čiji su domaćini u Lilu, ispred Rusije, Sjedinjenih Država, Srbije, Brazila i Poljske. Tako su ujedno određene i grupe na turniru, koji je na programu od 4. do 8. jula – u jednoj grupi su Francuzi, Brazilci i Srbi, a u drugoj Amerikanci, Rusi i Poljaci. Raspored utakmica će biti poznat tokom sledeće nedelje.

Na turniru u Melburnu trijumfe su u nedelju ostvarile Argentina i Poljska. Argentinci su sa 3:0 bili bolji od Brazilaca, a Poljaci istim rezultatom od selekcije domaćina. Srbija je u Đijangmenu sa 3:1 slavila protiv Kine, dok je Kanada bila sigurna protiv Japana 3:0. Na jedinom preostalom turniru, odigranom u Teheranu, Bugarska je posle trilera bila bolja od Južne Koreje sa 3:2, a istim rezultatom je Iran pobedio Nemačku.

Samu završnicu Lige nacija moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.