EP U19(ž): Poraz od Turske, male šanse za Srbiju

Vesti odbojka 5. sep 201819:34 > 19:48
Podeli:
CEV

Juniorke Srbije poražene su u četvrtom kolu Grupe 2 na Evropskom prvenstvu za odbojkašice do 19 godina u Albaniji od Turske 3:1, čime su drastično umanjile šanse za plasman u polufinale.

Izabranice Marijane Boričić imale su šansu da pobedom izbore plasman u polufinale, ali Turkinje su naprosto bile bolje i preuzele drugu poziciju na tabeli. Srbija je dobila prvi set 25:22, ali naredna tri bez mnogo problema dobile su Turkinje 25:17, 25:21, 25:21 i na taj način došle do maksimalna tri boda.

Kod pobednica Japrak Erkek osvojila je 20 poena, a kod Srpkinja najefikasnije su bile Sara Carić sa 19 i Jovana Mirosavljević sa 18 poena. Turska je sada preuzela drugu poziciju u grupi, poslednju koja vodi u polufinale sa sedam bodova, ispred Srbije koja ima šest. U poslednjem kolu Turska igra sa Francuskom, koja nema bodove, dok se Srbija sastaje sa Slovačkom, koja je dobila samo Francusku.

Da bi se plasirale u polufinale pored pobede nad Slovačkom 3:0 ili 3:1 Srpkinjama je potrebno da Turska ne pobedi Francusku, i da Nemačka u naredna dva meča protiv fenjeraša Francuske i lidera Rusije koja ima maksimalnih 12 bodova, ne osvoji više od tri boda. Doduše, ukoliko bi slavile 3:0 nad Slovačkom, odgovarala bi izabranicama Marijane Boričić i pobeda Turske nad Francuskom 3:2.