Grbić za SK: Bio sam ljut…

Vesti odbojka 15. sep 201821:45 > 21:47
Podeli:
FIVB

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić istakao je u razgovoru za Sport Klub da je svaki naredni meč za njegov tim poput finala Svetskog prvenstva.

Orlovi su u trećem kolu C grupe savladali Tunis sa 3:1. Grbić je na početku meča na teren poslao čak pet debitanata na planetarnom šampionatu, očekujući da će Luburić, Okolić, Katić i Kostić steći neophodno iskustvo protiv ekipe koja je daleko od nivoa na kojoj su srpski odbojkaši. Ipak, Srbi su izgubili prvi set, posle čega je selektor promenio gotovo celu postavu…

Povezano

Očekivao sam da će momci biti stegnuti. To je jedna ljudska, sasvim normalna reakcija momaka koji su jako odgovorni i koji su svesni prilike koja im je data„, kazao je Grbić i dodao, „Naravno na sve je uticala i činjenica da selekcija Tunisa apsolutno ništa nije imala da izgubi i da su i oni igrali sa promenljivom postavom. Na korekciji im je bio primač i srednjak je bio drugu. Kada nemaš šta da izgubiš, igraš slobodno bez kočnica. Oni su igrali tako u napadu, na servisu… Mi smo s druge strane bili stegnuti zbog odgovornosti koju imamo„.

Nedostajala je Srbiji energija koju je pokazala samo tokom treninga na slobodan dan u petak. Pa ipak, na kraju je uzela sva tri boda.

Ja jesam bio ljut jer znam da mogu mnogo, mnogo bolje. Na treningu u petak su igrali odlično, da su imali isti pristup završili bismo još pre pola sata. To je sve odbojka, to sve sa sobom nosi utakmica na Svetskom prvenstvu i bio sam svestan toga. Ovaj sistem ne dozvoljava da ih pustim da se opuste i pokažu kvalitet, jer nismo smeli da gubimo bodove„.

U četvrtom kolu, u nedelju od 20.30, Srbija će igrati protiv Australije. Poslednji put dve selekcije sastale su se tokom Lige nacija, kada su izabranici Nikole Grbića slavili sa 3:2.

Čeka nas važan meč. Uzeli smo Amerikancima mod, za šta možemo da kažemo da smo odradili dobar posao, posle smo ostvarili dve očekivane pobede. Od sada pa nadalje svaka utakmica kao finale za nas, jer nas čeka izuzetno težak posao u završnici prve faze„.

Sve mečeve sa Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj gledajte direktno na kanalima Sport Kluba.