"Tijana povređena, poraz nema veze sa njenim odsustvom"

Vesti odbojka 10. okt 201816:52 > 17:22
Podeli:
fivb.org

Selektor Srbije Zoran Terzić nije bio zadovoljan posle poraza od Japana (3:1) u trećem kolu druge faze Svetskog prvenstva u Japanu, što zbog odsustva koncentracije u igri, ali i zbog teškog rasporeda u sezoni, koji je doveo do povrede jedne od ključnih igračica.

Srbija je odigrala veoma dobar prvi set protiv Japana, ali je usledio preokret, pa je domaćin šampionata slavio veliku pobedu. Tijana Bošković je počela prvi set, ali stručni štab reprezentacije nije želeo da rizikuje, pošto se požalila na povredu. 

„Prvo bih hteo da naglasim da ovaj poraz apsolutno nema nikakve veze sa odusustvom Tijane Bošković. Mi smo ovu utakmicu trebali da dobijemo i bez nje iz prostog razloga što smo jača ekipa, i da smo igrali neku svoju prepoznatljivu igru, sigurno da bi se utakmica završila onako kako se završio i prvi set. Definitivno nismo odradili pametno neke stvari koje smo dogovorili pre utakmice, malo smo se gubili, pogotovo kad je rezultat bio egal i kada je Japan vodio. Videlo se da koncentracija praktično ne postoji, da ne radimo ono što smo se dogovorili, da gubimo mnogo lakih poena i da pre svega nismo strpljivi. A ako nam ne prođe prvi napad praktično smo gubili taj napad na ovaj ili onaj način. Ovu utakmicu smo mogli da izgubimo 3:1 i da budemo zadovoljni, ali to ne možemo da budemo. A što se tiče Tijane Bošković, ona je osetila bol u trbušnom mišiću, danas pre utakmice je odradila zagrevanje, probali smo da vidimo da li će moći da igra, na smeču je već opet počelo da je boli, jednostavno nismo hteli da rizikujemo ništa i zbog toga nije igrala. Sutrašnja utakmica videćemo kakva će situacija biti, svima mora da bude jasno, sa ovakvim rasporedom cele sezone, a i SP gde igraš devet utakmica ni za šta, sa dugačkim sezonama, vidimo koliko vrhunskih igrača odsustvuje sa prvenstva zbog povrede. Nažalost to je tako, mi to ne možemo da promenimo, kači to i nas“, rekao je Terzić posle poraza od Japana. 

Maja Ognjenović je posle meča istakla da nema razloga za strah uprkos porazu. 

„Bilo je preočigledno da nismo imale istu energiju kao s početka turnira i kao na prethodnim utakmicama. Ne znam čime je to bilo uslovljeno, možda blago opuštanje zato što smo jednom nogom već na tom finalnom turniru. Uvek je lepo igrati protiv njih jer se igra pred punom salom, ali su oni i ekipa koja je dosta uporna, gde se igra dosta odbrane, gde lopta ne može da im padne, nama to ne ide na ruku jer smo navikle da iz prvog napada završavamo poene. Nema bilo kakvog preteranog razloga za strah, sutra nas očekuje jedna jaka i lepa utakmica protiv Holandije s obzirom da smo po kvalitetu slične, nadam se da ćemo uspeti što pre da se oporavimo od ove utakmice, s obzirom da smo igrali kasno, nadam se da ćemo se protiv Holandije što bolje spremiti za utakmice koje slede na fajnal siksu“, dodala je Ognjenovićeva.

Utakmica Srbija – Holandija je na programu u četvrtak od 9:10 uz direktan prenos na Sport Klubu 3.