Lube u polufinalu na SKRA Belhatov

Vesti odbojka 21. mar 201922:05 > 22:08
Podeli:
FOTO: CEV

Odbojkaši Lubea četvrti su polufinalisti Lige šampiona, pošto su i u revanš meču četvrtfinala protiv moskovskog Dinama ostvarili pobedu, ovoga puta rezultatom 3:0.

Sa trijumfom od 3:2 u prvom susretu, bivši šampioni Starog kontinenta izborili su očekivan plasman među četiri najbolje ekipe Evrope, gde će se sastati sa SKRA iz Belhatova.

Samo 74 minuta trajala je utakmica u dvorani „Eurosole Forum” u Ćivitanovi, a posebno kratak je bio prvi set. Domaći su ostavili Ruse na samo 16 poena. Ipak, daleko zanimljivije je u naredna dva perioda.

Imali su Moskovljani vođstvo od 8:6 i „egal” do 17:17, ali su Italijani u završnici na krilima Leala i Simona, ipak došli do seta – 25:21.

U poslednjem periodu bilo je i 17:14 za ekipu Dinama, ali ni to nije obeshrabrilo iskusne odbojkaše Lubea, koji su na servise Leala, a potom i Bruna, došli do nedostižnih 23:19. Kraj meča začinila je servis greška Ostapenke, posle koje je nastala velika radost igrača Lubea i nešto više od tri hiljade navijača.

U pobedničkom timu Joandi Leal je osvojio 16, a Cvetan Sokolov 14 poena, dok je srpski as Dragan Stanković dodao šest. Kod poraženih Dik Koj je stao na 13, a Romanas Škuljavičjus 11 poena.