Bašić i Ćaćić: Nismo imali rešenje za servise Aziza

Vesti odbojka 13. sep 201922:53 > 22:56
Podeli:
oscg

Selektor Crne Gore, Veljko Bašić, je realno sagledao dešavanja na parketu posle meča i poraza od selekcije Holandije na startu šampionata Evrope.

Najveći problem je bio prijem. Nismo uspevali da umirimo Abdela Aziza koji je imao gotovo 30 poena u meču koji je završen u tri seta. Holandija je bolja selekcija od nas, ali verujem kao i svi u timu da možemo da odigramo mnogo bolje. Bilo je treme i grča. Smatram da nismo odigrali loše. Da smo uspeli da neutrališemo sjajne servise Aziza sve bi bilo daleko bolje. Idemo dalje, sledi duel sa Estonijom. Radi se o kvalitetnom rivalu, koji je takođe favorit, a na nama je da pomenutom favoritu put ka pobedi učinimo što težim“, naglasio je selektor Veljko Bašić.

Vojin Ćaćić kapiten Crne Gore bio je prilično staložen posle poraza u duelu sa Holandijom na startu Evropskog prvenstva.

Znali smo da nas čeka jako teška utakmica, objektivno kvalitetniji rival. Nastojali smo da budemo konkurentni, ali je bilo evidentno da je veličina takmičenja učinila svoje. Iako je Holandija bila favorit, iako je Holandija morala da dobije meč, mi smo bili ti koji su bili u većem grču. Dosta smo grešili, imali velikih problema sa prijemom servisa, a samim tim nismo uspevali ni da razvijemo igru koju smo želeli. Poraz od Holandije smo zaboravili, izvukli smo pouke i okrenuli se duelu sa Estonijom koji sledi“, naglasio je Vojin Ćaćić.

Utakmica između Crne Gore i Estonije igra se u subotu sa početkom u 19 časova. U prvom kolu, Estonci su bili ravnopravan rival aktuelnom šampionu planete, selekciji Poljske, ali su na kraju poraženi sa 3:1.