Orlovi igraju za polufinale EP: Iskusniji smo i bolji

Vesti odbojka 24. sep 20197:46 > 7:47
Podeli:
FOTO: CEV

Odbojkaška reprezentacija Srbije sastaće se sa selekcijom Ukrajine u četvrtfinalu Evropskog prevenstva u utorak od 20.30 časova.

Srbija je bila najbolja selekcija u B grupi, a u osmini finala savladala je Češku. S druge strane, Ukrajina je posle trećeg mesta u D grupi, iznenadila Belgiju u nokaut fazi.

„Imamo fin i lep put, a sledećoj utakmici treba pristupiti kao do sada. Ukrajina je pokazala da može da napravi čudo ako joj se dozvoli. Treba da budemo koncentrisani i igramo svoju igru kako bi sve bilo kako treba. Iskusniji smo i bolji, to treba da pokažemo na terenu“, rekao je Marko Ivović.

Povezano

„Poznajem pojedine ukrajinske igrače, dobri su. Imaju mladu, ali ambicioznu ekipu. Treba da se postavimo kao prema svim drugim ekipama koje igraju na motivaciju jer mladi igrači drugačije pristupaju utakmicama od iskusnijih“.

Srbija je posle duela sa Češkom imala dva dana da se pripremi za meč protiv Ukrajine

„Imali smo vremena da predahnemo, da radimo na fizičkoj spremi, taktici. Ukrajna je pokazala jako lepu igru i u grupi i protiv Belgije. Čeka nas težak meč, moramo da budemo kocentrisani i istrajni u želji da pobedimo“, naglasio je kapiten Nemanja Petrić.

„Rasterećeni su, imaju nekoliko kvalitetnih igrača. Moramo da budemo obazrivi od samog starta, jer su nezgodni na servisu, fizički su jaki, dobro postavljaju blok“.

Na poslednjih 12 Evropskih šampionata, Srbija je pod tim imenom, ili kao Jugoslavija i Srbija i Crna Gora, igrala u 10 polufinala.

Pobednik ovog duela igraće u polufinalu sa boljim iz meča Francuska – Italija.