Kovačević za SK: Boba doneo žustrinu, kapa dole!

Vesti odbojka 30. sep 201920:50 > 20:52
FOTO: CEV

Srpski odbojkaš Uroš Kovačević rekao je u intervjuu za Sport klub posle slavlja sa navijačima na balkonu da je verovao u srpski tim i da su odbojkaši Srbije opravdali ulogu favorita na Evropskom prvenstvu.

„San svakog sportiste je da se popne gore, osećaj je jedinstven, poželeo bih svakom sportisti da se nađe na tom balkonu„, rekao je MVP šampionata Evrope.

Kovačević je uporedio iskustvo izlaska na balkon od pre osam godina sa ovogodišnjim.

Doživljavam ovo zlato drugačije, sada sam igrao, a tada nisam, imao sam 18 godina. Prvo izlaženje na balkon, veća euforija je bila pre osam godina, možda grešim, ali nekako mi je sve bilo mnogo veće“.

Govorilo se i o tome da je uspeh Srbije pomalo neočekivan, s obzirom na to da je novi selektor Slobodan Kovač seo na klupu Plave čete pre nešto manje od mesec dana.

„Nisam rekao da se nije očekivalo, rekao sam da smo kao ekipa znali koliko vredimo i koliko možemo. Imamo vrhunske igrače, nekako je došlo i to da smo favoriti na svakom takmičenju. Iz nekog razloga nas neko nije smatrao favoritima. Dokazali smo briljantnu igru, sa prelepom atmosferom u ekipi, nadam se da je Srbija bila srećna doke je gledala kako se mi borimo“, objasnio je Kovačević.

On je naglasio i da je iskustvo rada sa Slobodanom Kovačem nezaboravno.

„Mnogo toga se promenilo, totalno dva različita tipa trenera, dobili smo veću želju da igramo. Kada se promeni selektor imaš motiv da se dokažeš. Sa Bobom smo dobili žustrinu i bolju atmosferu. Nemam šta da kažem, čovek je evropski prvak za 15 dana treninga pred Evropsko. Kapa dole„, rekao je srpski odbojkaš.

On je prokomentarisao i lični učinak i nagradu za najkorisnijeg igrača turnira.

Lep je osećaj, ali meni se više svidelo to što smo mi zlatni. Nagrade dođu i prođu, neko drugi tu rasuđuje ko je najbolji, možda ja i nisam najbolji, a ovo naše zlato niko ne može da nam uzme„, zaključio je najkorisniji igrač Evropskog prvenstva u razgovoru za Sport klub.