Kovač za SK: Imali smo 15 treninga pred EP

Vesti odbojka 30. sep 201921:04 > 21:06
OSS

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač govorio je ekskluzivno za Sport klub nakon tradicionalnog slavlja šampiona sa navijačima na balkonu. On je istakao da je ponosan na svoj tim, kao i da je od početka priprema imao jasan cilj.

Kovač je klupu Plave čete preuzeo mesec dana pred početak Evropskog prvenstva, nasledivši Nikolu Grbića.

„Ja sam probao da nametnem imidž svog rada, servis, blok, igru u odbrani, tu vrstu discipline. Mi smo imali 15 popodnevnih treninga do odlaska na EP. Videli smo da je to svakim danom sve bolje i bolje. Kažu da sam doneo agrsivnost Srbiji i drago mi je zbog toga. Nadam se da možemo još više. I tokom EP je bilo određenih stvari koje mi se nisu dopale, ali ispraviće se“, rekao je Kovač za SK.

Na dočeku na aerodromu ranije tokom dana Aleksandar Atanasijević je rekao da je Kovač na prvom treningu nacrtao stepenice, koje su imale posebno značenje – postepeno penjanje ka glavnom cilju.

Povezano

„Imao sam jedan cilj, taj cilj se nalazi na vrhu. Moramo praviti korake i preskakati stepenike ka tom cilju. Preskočili smo mnogo stepenica, ja sam od prvog dana nametnuo jak ritam, možda to tako nije trebalo. Video sam da postoji mnogo motiva, pravili smo korake do kraja. Dao sam im jedan cilj. Danas je najvažniji dan, danas je najvažnija utakmica i tako svaki dan. Igrači su to ispoštovali“, objasnio je selektor Srbije.

Govorilo se na početku šampionata Evrope da Kovača krasi posebna mirnoća pored terena, ali i agresivnost u igri sa druge strane.

 „Ja sam krenuo na Evrospko prvenstvo potpuno mirno, pa su bili komentari ‘vidi ga anemičan je’, ali mislim da sam završio izuzetno agresivno. Izvinjavam se za incident sa toncem, ali pravio mi je malo problema. Znam ponekada da budem dosadan i naporan, za sada je dobro jer pobeđujemo, videćemo za kasnije“, zaključio je Kovač za SK.