Srpskoj Peruđi drugi Superkup Italije

Vesti odbojka 2. nov 201921:07 > 21:10
Lega Pallavolo

Odbojkaši Peruđe osvojili su drugi put u klupskoj istoriji Superkup Italije. U veličanstvenom finalu odigranom u Ćivitanovi, oni su posle pet setova savladali Modenu rezultatom 3:2, po setovima 27:25, 23:25, 25:23, 18:25, 15:12.

Meč koji je trajao 142 minuta obilovao je uzbuđenjima, a posle nekoliko preokreta, čak i u petom setu, u kojem je Modena vodila na promeni strana rezultatom 8:6, Peruđa je stigla do pobede.

Kad je bilo najvažnije, aseve su odservirali Vilfredo Leon i Aleksandar Atanasijević, a drugu meč loptu u veliko slavlje odbojkaša Peruđe realizovao je Marko Podraščanin, koji je na taj način osvojio svoj peti Superkup.

Prva tri seta odigrana su praktično na jednu loptu. U prvom je Modena propustila dve set lopte, a onda je Leon sa dva asa doneo vođstvo aktuelnom osvajaču Kupa Italije.

Drugi period je pripao Modeni, pošto je Ivan Zajcev osvojio čak 11 poena.

Velika borba vođena je i u trećem, kojeg su ponovo „na mišiće” dobili puleni Vitala Hejnena.

Sredinom četvrtog, u momentu kad su odbojkaši iz grada „Paninija” poveli 17:9, bilo je jasno da će osvajača 24. Superkupa odlučiti taj-brejk.

I on je bio dramatičan, pun preokreta, a na kraju je pripao za nijansu boljoj i hrabrijoj Peruđi.

U pobedničkom timu, Vilfredo Leon, ujedno i MVP završnog turnira osvojio je 21, a Aleksandar Atanasijević 18 poena. Marko Podraščanin je dodao devet.

Kod Modene je blistao Ivan Zajcev sa 30 poena i napadom od 65 odsto, dok je Metju Anderson dodao 22, uz napad od 76 odsto.