Egonu donela Koneljanu trofej Superkupa

Vesti odbojka 17. nov 20190:08 > 0:13
FOTO: Lega Volley Femminile

Odbojkašice Koneljana osvojile su trofej Superkupa Italije, pošto su u Milanu savladale Novaru, rezultatom 3:0, po setovima 25:20, 25:17, 25:21.

Dominantne su tokom celog meča bile aktuelne šampionke Italije, koje su relativno lako odbranile trofej osvojen prošle godine. Blistala je Paola Egonu, dojučerašnja članica Novare, koja je za samo tri seta osvojila 26 poena, uz napad 34-20, četiri bloka i dva as servisa. U pobedničkom timu istakli su se još i srednji blokeri, Rafaela Foli sa 10 i Robin De Krajf sa osam poena.

Pred skoro pet hiljada gledalaca, odbojkašice Novare nijednog trenutka nisu ozbiljnije zapretile favorizovanom rivalu. Zanimljivo da nijedna devojka nije imala dvocifren broj osvojenih poena. Kristina Kirikela se zaustavila na devet, Stefana Veljković na sedam, a Jovana Brakočević-Kancijan na četiri poena.

Imoko Volej Koneljano je na ovaj način treći put u istoriji osvojio trofej Superkupa, a s obzirom na kvalitet tima, jasno je da su pulenke Danijelea Santarelija apsolutne favoritkinje za sve trofeje na domaćoj sceni.