Kovač: Rad u Kragujevcu motiv za mlade

Vesti odbojka 26. dec 201913:12 > 13:15
ossrb.org

Podmlađena selekcija Srbije, na čelu sa selektorom Slobodanom Kovačom, odradila je prvi deo priprema u Kragujevcu.

Kamera „Sport Networka” zavirila je u dvoranu „Jezero”, a o načinu rada i očekivanjima pred olimpijski kvalifikacioni turnir u Berlinu, pričali su selektor Kovač i evropski šampion iz Pariza, Lazar Ćirović.

Atmosfera je dobra, iz razloga što ovde imamo puno mladih igrača. Za njih je ovo jedan veliki podstrek. Očekujemo pravi rad u Beogradu, od 27. decembra. Sinoć su nam se priključili Jovović, Luburić, Kapur i Kujundžić, pa će današnji trening biti sigurno ozbiljniji od jučerašnjeg”, rekao je Kovač i potom objasnio razlog pozivanja na pripreme mladih igrača:

Cilj nam je bio da motivišemo ove momke i da ih uvedemo u rad reprezentacije.

Na pitanje da li će selekcija Srbije biti spremna za Berlin, Kovač je rekao:

Nisam siguran, zato što imamo malo vremena! Ali ćemo zato imati ogroman motiv, a to su Olimpijske igre”.

Na pitanje ko će u Berlinu biti najveći rival selekciji Srbije, Kovač kaže:

Svi su najveći rivali, svih sedam reprezentacija. Niko neće imati mogućnosti da se priprema za turnirski sistem. Momci u klubovima igraju dve utakmice nedeljno, a ovde bismo trebali da odigramo pet mečeva za šest dana. Priprema će više da bude psihološka. Dali su nam termine odigravanja utakmica od dva i pola tri, a onda one najvažnije mečeva igramo u pet i osam. Nećemo imati mogućnosti da treniramo. Radimo na tome da krajnji rezultat bude najbolji mogući i da odemo na Olimpijske igre”, zaključio je Kovač.

Zlatni momak iz Pariza, evropski šampion Lazar Ćirović, bio je ponosan na uslove za rad u „njegovom” Kragujevcu:

Atmosfera je sjajna, ovi momci koji su trenutno u Kragujevcu su zdravi, raspoloženi, puni pozitivne energije i najviših očekivanja, uoči predstojećih kvalifikacija. Očekujemo momke iz Italije i da svi zajedno probamo da odgovorimo najvišim zahtevima, značaju i kvalitetu turnira. Mlađi momci su se uklopili sjajno, sviđa mi se ova ideja i selektoru će biti jasnije na koga može da računa u budućnosti”.

„Uslovi u Kragujevcu su odlični, za sada je sve bilo na visokom nivou. Ne mogu da kažem da nam je nešto nedostajalo. To je i moj grad, osećam i malo više odgovornosti, a vidim da su i oni momci koji su prvi put ovde, zadovoljni.”

Ćirović će olimpijski kvalifikacioni turnir dočekati kao član Radničkog.

„Posle Evropskog prvenstva i duge sezone u reprezentaciji, bila mi je potrebna pauza. Trenirao sam sa Radničkim, kasnije odigrao i neke utakmice, pa se nadam da su svi zadovoljni”.