Država 'gura' odbojkaške klubove u Evropu

Vesti odbojka 19. feb 202017:17 > 17:20
Podeli:
ossrb.org

Svi klubovi koji budu učestvovali u evropskim takmičenjima imaće finanskiju podršku Odbojkaškog saveza Srbije, koju je obezbedila država.

U sredu su čelnici OSS održali sastanak sa predstavnicima svih klubova koji se takmiče u Superligi Srbije u obe konkurencije. Tom prilikom je predsednik Zoran Gajić saopštio da je država Srbija obezbedila finansijska sredstva i da će od naredne sezone svi klubovi učesnici evropskih kupova imati pokrivene troškove vezane za organizaciju utakmica na domaćem terenu, kao i troškove putovanja u inostranstvo.

„Najvažnija stvar je da ćemo uz pomoć države uspeti da obezbedimo da svi klubovi koji igraju u Evropi imaju pokrivene troškove. Prvi put smo se sastali u ovom formatu i drago mi je što su klubovi dali predloge za unapređenje lige“, rekao je Gajić posle sastanka.

Srbija je u evropskim kupovima za 2020. obezbedila četiri mesta u konkurenciji odbojkašica i tri u konkurenciji odbojkaša. Od sedam klubova koji su stekli pravo učešća, jedino se Vojvodina prijavila za Ligu šampiona, dok su ostali odustali.

Broj učesnika u evropskim takmičenjima 2021. biće poznat po završetku svih klupskih takmičenja.