Kup CG: Luka Bar ili Galeb, Morača ili Rudar?

Vesti odbojka 4. mar 202010:45 > 10:47
FOTO: OSCG

Plasman u finale Kupa Crne Gore u konkurenciji odbojkaša izborili su Budva koja brani trofej i Jedinstvo iz Bijelog Polja. Budvani su bili bolji od Budućnosti (3:1, 3:0), a Jedinstvo od Mornara iz Bara (3:0, 3:0).

U sredu će biti poznato ko će se boriti za trofej u konkurenciji odbojkašica. Trofej brani ekipa Galeba koja je u prvom meču, a ujedno i velikom derbiju, pobedila Luku Bar sa 3:0. Svi koji su pomislili da je pitanje finaliste rešeno, shvatili su da se borba nastavlja, jer je samo tri dana kasnije u šampionatu Crne Gore, Luka Bar pobedila Galeb sa 3:0.

Odbojkašice Luke Bar očekuje pakleno težak zadatak u revanšu. Moraju da dobiju meč sa 3:0 ili 3:1, kako bi stigle do prilike da u zlatnom setu stignu do finala i prilike da se bore za trofej. Utakmica se igra u Baru sa početkom u 17 časova.

“Očekuje nas težak meč protiv izuzetno dobre ekipe Galeba. Nadam se da nećemo ponoviti lošu igru iz prve utakmice. Daćemo sve od sebe da se izborimo za zlatni set. Pokazale smo u šampionatu Crne Gore da smo kadre da stignemo do ubedljivog trijumfa”, naglasila je Danijela Barjaktarović, kapiten Luke Bar, koja u šampionatu Crne Gore nije osetila gorčinu poraza.

S druge strane, odbojkašice Galeba silno motivisane, sa velikom prednošću, odlučne u nameri da se bore do poslednjeg atoma snage, čekaju veliki derbi.

“Bez obzira na pobedu koju smo ostvarile u prvom meču polufinala Kupa, moramo da budemo maksimalno ozbiljne i pripremljene za meč koji sledi. Luka Bar je odmah posle poraza u Kupu, uzvratila udarac u šampionatu i pokazala da nije klonula dohom, naprotiv. Najvažnije je da u revanš uđemo maksimalno fokusirane, da se borimo za svaku loptu, za svaki pedalj terena, jer je to jedini način da stignemo do cilja, a to je finale” poručila je Milica Knežević, tehničar ekipe Galeba.

U drugom polufinalu  Rudar će dočekati Moraču u u Pljevljima, a duel će početi u 19 časova. U prvom polufinalnom meču Morača je na svom terenu posle velike borbe i pet setova, slavila sa 3:2. S obzirom da se radi o ekipama ujednačenog kvaliteta potpuno je neizvesno ko će uspeti da stigne do finala i prilike da se bori za trofej.

Podsećanja radi, čelnici Saveza su odlučili da promene sistem takmičenja, pa su umesto finalnih turnira, organizovani polufinalni dueli, dok će se oba finala igrati istog dana, a domaćin će biti određen naknadno, na osnovu javnog konkursa.