Slađa Mirković u Ezačibašiju: Počastvovana sam

Vesti odbojka 12. maj 202019:46 > 19:47
FOTO: Lega Pallavolo Femminile

Srpska odbojkašica Slađana Mirković nastaviće karijeru u jednom od najboljih klubova sveta - turskom Ezačibašiju.

Iako je imala još godinu dana ugovora sa italijanski Bergamom, 24-godišnja odbojkašica naredne sezone nosiće dres Ezačibašija.

„Čast mi je što ću igrati za tako veliki klub, koji uvek ima najviše ambicije. To je privilegija“, bilo je prvo što je Slađa rekla u razgovoru za SK. „Dogovorili smo jednogodišnju saradnju“.

Biće to četvrti inostrani klub za Mirkovićevu, koja je pre Bergama igrala za poljski Hemik i azerbejdžanski Telekom Baku.

Povezano

„U Italiji sam stekla veliko iskustvo. Prvenstvo je takvo da u svakom meču treba da daš 300 odsto, jer svako svakog može da pobedi. Imala sam i mlađu ekipu oko sebe, pa sam mogla i da se istaknem. U Poljskoj je bilo lakše za igranje, jer sam bila u timu koji je konstantno u vrhu“.

U istanbulskom klubu će je dočekati Tijana Bošković.

„Mnogo mi znači što je Tijana tu. Nas dve smo igrale zajedno još u Vizuri. U to vreme smo živele u istom stanu i postale smo najbolje drugarice. Pored toga, moći će da me uputi u sve. Ona je dugo tamo i zna kako sve funkcioniše, šta se od koga očekuje“.

Prethodno je na poziciji dizača u Ezačibašiju igrala i Maja Ognjenović, koja sada brani boje njegovog velikog rivala Vakifbanka.

„Osećam pritisak. Ali ne toliko zbog Maje i reprezentacije, već zbog želje da se predstavim u najboljem svetlu. Hoću da dokažem da mi je tu mesto“.

Za istanbulske klubove igraju još i Milena Rašić (Vakifbank) i Brankica Mihajlović (Fenerbahče), a najavljuje se dolazak Stefane Veljković i Bianke Buše. Zbog odlaganja Olimpijskih igara i Lige nacija, velika je verovatnoća da će Mirkovićeva saigračice iz reprezentacije videti tek pred početak klupske sezone.

„Volela bih da se ipak nacionalni tim okupi, da odadimo bar nekoliko zajedničkih treninga. Ali sve je to još neizvesno, videćemo. Kada je reč o odlaganju velikih takmičenja, to nije u našim rukama i možemo samo da se pomirimo s tim“.

Podsećamo, zbog pandemije koronavirusa okončana su prevenstva i Italije i Turske, a šampioni nisu proglašeni.