Dejan Bojović novi direktor seniorskih reprezentacija

Vesti odbojka 8. jun 202018:58 > 19:25
Foto: OSSRB

Dejan Bojović (37), dugogodišnji reprezentativac, imenovan je za direktora seniorskih reprezentacija Srbije.

Bojović je sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio bronzanu medalju na EP 2005. i srebrnu u Svetskoj ligi 2005, dok je sa selekcijom Srbije osvojio srebro u Svetskoj ligi 2008.

Igrao je na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu (5. mesto) i Svetskom prvenstvu 2006. u Japanu (4. mesto).

Zahvalio bih se čelnim ljudima Saveza, pre svih predsedniku Gajiću i generalnom sekretaru Kneževiću što su mi pružili priliku da se bavim nečim, što sam oduvek želeo i što je posao mojih snova. Nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja i očekivanja odbojkaške javnosti. Motivacija je ogromna, lepo mi je u svojoj kući, pošto kadrove u Savezu jako dobro poznajem. Biće teško našim reprezentacijama da ostanu na vrhu, ali potrudićemo se svi zajedno da se to i dogodi.”, poručio je Bojović, koji je za seniorsku selekciju odigrao 85 zvaničnih mečeva.

Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog Saveza Srbije, podsetio je na brojne kvalitete Dejana Bojovića, koji je u klupskoj karijeri ostavio dubok trag u dalekom Japanu.

Odbojkaški Savez Srbije ima puno ideja i puno ambicija koje treba da ostvari da bi ostali na ovom nivou rezultata koje imamo sada. Zbog toga imamo i pojačani obim poslova i obaveza. Apsolutno nam treba jedan kvalitetan čovek, kakav je Dejan Bojović, koji se već i dokazao u radu u organizaciji, kako u Crvenoj zvezdi, tako i ličnim aktivnostima vezanim za sport, ali i za Odbojkašku federaciju Japana. Očekujemo od njega, ne samo da nam pomogne, već da svojim idejama unapredi rad OSS.”, rekao je Gajić.