Italijani besni: Smeje nam se ceo svet

Vesti odbojka 6. sep 202012:38 > 12:59
FOTO: Lega Pallavolo Femminile

I dok su odbojkašice Busto Arsicija i Novare danas prepodne igrale nastavak polufinalnog meča Superkupa, ali u dvorani „Gondoni” u Vićenci, italijanski ljubitelji odbojke i predstavnici sedme sile, nisu mirovali u napadima na čelnike Lige.

Svi se slažu u tome da je u subotu veče u Vićenci, odbojka u Italiji doživela jednu od najvećih blamaža u novijoj istoriji.

Slika odbojkašica koje se poput „Bambija“ kližu i padaju po terenu, smeštenom u srcu gradskih zidina Vićence, obišla je ceo svet. Ogromna vlaga, koju organizatori očigledno nisu očekivali, a koja je nešto posle 23.00 u Vićenci dostigla čak 89 procenata, stvorila je velike probleme i domaćinu, ali i akterima ovog događaja.

Povezano

Bilo kako bilo, meč je prekinut na početku trećeg seta, pri rezultatu 3:2, a dugo su treneri „većali” sa sudijama i delegatima šta im je činiti. Na kraju je postignut dogovor da se nastavak utakmice odigra narednog dana, i to u dvorani.

Italijani, poznati kao sjajni organizatori velikih klupskih odbojkaških mečeva, nisu mogli tako lako da progutaju ovu, kako sami rekoše neviđenu blamažu. Osuli su drvlje i kamenje na prvog čoveka Lige, Maura Fabrisa, koji je, naš je utisak, imao najbolju nameru da odbojku i predivne odbojkašice uklopi u sjajan ambijent centra Vićence. Nažalost, nije mnogo razmišljao o nekim stvarima, naročito ne o klimatskim prilikama, što je svakako ogroman propust.

FOTO: Lega Pallavolo Femminile

I opet, verovatno se ništa od ovoga ne bi dogodilo, da su obe utakmice bile zakazane u nekim normalnijim terminima, a ne u 21.35, kada je počela druga utakmica.

Valjda su posle svega Italijani naučili dobru lekciju, a devojke, nadamo se, sačuvale zdravlje. Superkup će večeras dobiti svog pobednika u meču koji počinje, zamislite, u 21.15. Ali, u dvorani „Gondoni”.

Na našu sreću i RAI televizija je odlučila da prebaci kamere i svu potrebnu skalameriju sa tačke A, na tačku B, pa ćemo ipak gledati meč za prvi domaći trofej, u kojem je, iz milion razloga, Koneljano apsolutni favorit.