CI: Monca i Padova maratonima do prvih mesta

Vesti odbojka 23. sep 202023:04 > 23:14
Lega Pallavolo

Pre poslednjeg kola takmičenja po grupama bili su poznati svi četvrtfinalisti Coppa Italia, ali su i pored toga viđeni spektakli u borbi za prva mesta u obe grupe,

U Milanu vodila se borba za prvo mesto u Grupi A. Sastali su se lokalni rivali Milano i Monca. Gosti su dobili prvi set 25:13, ali onda je Milano uzvratio punom merom i naredna dva dobio 28:26 i 25:20. Ipak, Monca je izdržala taj nalet, dobila četvrti 25:21, a onda u petom imala jače živce i slavila 18:16. Time je osvojila prvo mesto u Grupi A ispred Milana, a obe ekipe idu dalje. Treće mesto pripalo je Viba Valenciji koja je ubedljivo pobedila Veronu 3:0.

Slična priča i u Grupi B. Padova je dočekala Latinu, koja je imala prvo mesto pre ovog meča. Latina je dobila prvi set 25:20. Izjednačila je Padova posle drugog seta koji je dobila 25:21, ali do novog vođstva Latina stiže posle dobijenog trećeg seta 25:19. Kao i u Milanu i u Padovi domaćin dobija posle velike borbe četvrti set 25:23, a onda i peti 15:13. Na kraju Padova prva, Latina druga, a treća Ravena koja u tri seta pobeđuje Pjaćencu.

Plasman u četvrtfinale izborili su Monca, Padova, Milano i Latina i oni će se prirdružiti Lubeu, Modeni, Peruđi i Trentinu koji su bili slobodni u ovoj fazi. Žreb će odrediti parove četvrtfinala, koje je na programu 26. novembra.

Što se tiče najbolje italijanske odbojke na kanalima Sport Kluba u petak je na programu meč Superkupa Peruđa – Lube u Veroni od 21:15, dok u nedelju počinje Serija A i moći ćete da je pratite na našim kanalima.