Vušurović pojačao OSCG, šampionat se nastavlja

Vesti odbojka 26. nov 202018:22 > 18:25
Podeli:
oscg

Odbojkaški savez Crne Gore, odlukom Upravnog odbora, dobio je veliko pojačanje u vidu Igor Vušurovića koji će biti zadužen za razvoj odbojke.

Istovremeno, na osnovu glasova klubova, doneta je odluka da se šampionat nastavi u obe konkurencije.

Upravni odbor Odbojkaškog saveza Crne Gore, doneo je je odluku o angažovanju Igora Vušurovića, na mesto saradnika za razvoj odbojke.

Vušurović, svojevremeno jedan od najboljih odbojaša Evrope, može da se pohvali da je tokom karijere osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju, zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Ostravi, srebrno odličje na šampionatu Evrope u Ajndhovenu, odnosno bronzanu na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta u Beču.

Na dnevnom redu sednice Upravnog odbora, kojom je predsedavao Cvetko Pajković, predsednik Saveza, razmatran je uticaj novih mera Nacionalnog koordinacionog tela u borbi protiv koronavirusa, na takmičenja pod okriljem Odbojkaškog saveza Crne Gore. Nakon anketiranja svih učesnika seniorskih takmičenja i na osnovu njihovih glasova, doneta je odluka da se takmičenja nastave u seniorskoj kategoriji.

Upravni odbor je takođe usvojio i izveštaj o organizaciji Evropskog prvenstva za kadetkinje, koje je održano u Podgorici, a na osnovu izveštaja supervizora Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) konstatovano je da je organizacija bila odlična.

Upravni odbor je takođe usvojio i Pravilnik o kriterijumima i načinu izbora najboljih i najperspektivnijih, a novina je da će se od ove godine birati i najbolji igrači u inostranstvu i najbolji treneri u domaćem prvenstvu, uz najbolje igrače u domaćem prvenstvu i najperspektivnije, koji su se i do sada birali.