CEV kup (m): Stanković, Atanasijević i Mitić u četvrtfinalu

Modena - Lineburg
Photo: CEV

Odbojkaši SKRA iz Belhatova, poslednji su učesnici četvrtfinala CEV kupa, pošto su i u revanš meču plej-of runde savladali Galatasaraj, ovoga puta rezultatom 3:2.

U prvom susretu u Istanbulu bilo je 3:1 za poljskog predstavnika, pa su već pri vođstvu od 2:1 u revanšu, domaći ljubitelji odbojke mogli da odahnu. SKRA, kojem ne cvetaju ruže u ovoj sezoni, u četvrtfinalu će na megdan ČEZ Karlovarskom iz Češke, učesniku grupne faze Lige šampiona.

U pobedi od 3:2 nad klubom iz Istanbula, korektor Viktor Musijal je osvojio 19 poena, Filipo Lanca 13, a Mateuš Bjenjek 12. Mihajlo Mitić je odigrao poslednja dva seta i osvojio tri poena, a Aleksandar Atanasijević je ulazio na servis u drugom, trećem i četvrtom setu i upisao jedan poen.

Kroz plej-of do četvrtfinala je stigla i Pjaćenca, koja je u revanšu savladala Arkadu Galaci sa 3:1. Italijani su dobili i prvi meč u Rumuniji, maksimalnim rezultatom. U poraženom timu, ceo meč na poziciji dizača odigrao je Andrija Vilimanović.

Modena sa Draganom Stankovićem namučila se protiv nemačkog Lineburga, ali je pobedom od 3:1 u svojoj dvorani ipak stigla do završnice. Srpski as je osvojio osam poena, a po 12 su upisali Adis Lagumdžija i Lorenco Sala, koji su podelili minutažu i igrali po dva seta.

Velika bitka viđena je u Češkim Buđejovicama, gde je domaćin posle 3:0 u revanšu ipak izgubio „zlatni set“ od belgijskog Mazeika – 9:15. U češkoj ekipi Srbin Filip Stoilović je osvojio 5 poena.

Revanš mečevi „plej-of“ runde: Modena (Italija) – Lineburg (Nemačka) 3:1 (prvi meč 2:3), SKRA Belhatov (Poljska) – Galatasaraj (Turska) 3:2 (3:1), Češke Buđejovice (Češka) – Grinjard Mazeik (Belgija) 3:0 (1:3), zlatni set 9:15, Pjaćenca (Italija) – Arkada Galaci (Rumunija) 3:1 (3:0).

Parovi četvrtfinala (8. i 15. februar): ACH Volej (Slovenija) – Valsa Modena (Italija), ČEZ Karlovarsko (Češka) – SKRA Belhatov (Poljska), Knak Ruselar (Belgija) – Grinjard Mazeik (Belgija), Monpelje (Francuska) – Pjaćenca (Italija).

Komentari

Vaš komentar