Luka Bar posle triler serije odbranila titulu

Luka Bar
OSCG

Odbojkašice Luke Bar uspele su posle dramatične finalne serije, posle pet sjajnih utakmica, da odbrane titulu, jer su u majstorici savladale ekipu Galeba sa 3:1 (25:22, 24:26, 25:10, 25:15).

Prevagu na tasu Luke Bar, donele su Dušanka Petrović sa 18, Dijana Vuković sa 17, Tamara Vukoslavčević sa 15 i Tamara Kovačević sa 10 osvojenih poena. Kod Galeba, raspoložene za igru u napadu, bile su Simona Petranović sa 12, Marija Tuševljak sa 11 i Natalija Vlaović sa sedam osvojenih poena.

Podsećanja radi, Luka Bar je dobila prva dva meča sa 3:2, a Galeb koji je nedavno osvojio trofej u Kupu, pobedom nad Lukom Bar, uspeo je da se vrati u seriju. Galeb je treći meč dobio sa 3:1, a četvrti sa 3:2.

Usledio je peti, odlučujući meč. Luka Bar je povela sa 1:0, a Galeb odmah stigao do izjednačenja. Usledio je fantastičan treći set u režiji Luke Bar koja je ovaj period igre dobila sa 25:10.

Luka Bar je nastavila sa boljom igrom, pa je na početku četvrtog seta vodila sa 10:4. Delovalo je da sigurnim koracima ide da odbrani trona, ali na osnovu svega što se dešavalo u prethodnim mečevima, navijači Luke Bar nisu ni pomišljali na slavlje, svesni da Galeb može da se vrati u meč.

Međutim, ovoga puta, odbojkašice Luke Bar nisu imale oscilacija. Imale su više snage, više energije, uspele su da dobiju ovaj period igre sa 25:15, pa je veliko slavlje moglo da počne.

Komentari

Vaš komentar