Makedonci ostali u trci za EP

CEV

U Skoplju se vodi bitka za mesto na Evropskom prvenstvu. Ponovo su se sastale Severna Makedonija i Bosna i Hercegovine i u drugom meču domaćin je slavio. Ovog puta u tri seta.

Makedonci su relativno lako došli do pobede. U prvom setu bilo je 25:20. Najveća borba viđena je u drugom setu, koji je rešen na razliku – 26:24. Ispostavilo se da se u njemu rešila sudbina meča, pošto je Severna Makedonija u trećem setu bila ubedljiva 25:13.

Kod pobednika prvo ime bio je Aleksandar Ljaftov sa 21 poenom, dok je Nikola Gjorgijev zabeležio 17. Na drugoj strani Adi Osmanović je zabeležio 21 poen.

Na tabeli Grupe C Severna Makedonija i Turska imaju po dve pobede, sa tim da Turska ima i susret manje. Po svemu sudeći odlučujući duel biće u subotu između ove dve selekcije i u slučaju da Makedonci pobede maksimalnim rezultatom, obezbediće direktan plasman na kontinentalnu smotru. Pre toga Turska igra sa otpisanom Bosnom i Hercegovinom i u slučaju očekivane maksimalne pobede, protiv Severne Makedonije će joj i set biti dovoljan za prvo mesto.

Pored sedam pobednika grupa, na Evropski šampionat ići će i pet najboljih drugoplasiranih selekcija, tako da se i tu otvara mogućnost za Severnu Makedoniju.

Komentari

Vaš komentar