Preokret Takova, Radnički rutinski

Alexandre Loureiro, Getty Images Sport

Odigrana su dva meča 13. kola Superlige Srbije za odbojkaše. Slavile su domaće ekipe. Radnički je bio bolji od Spartaka iz Ljiga maksimalnim rezultatom, dok je Takovo posle velike borbe u pet setova savladao Niš.

U derbiju začelja Takovo je došlo tek do druge pobede u šampionatu, a prve posle čak sedam ligaških poraza. Domaćin je dobio prvi set 26:24, ali onda su gostima iz Niša pripala naredna dva 25:20 i 25:17.

Ipak, Takovo se nije predavalo i uspelo u četvrtom setu da uzvrati 25:21 i izbori peti set. U njemu bilo je 15:10 za pobedu domaćina i beg sa dna tabele.

Kod pobednika najbolji je bio Aleksandar Milivojević sa 18 poena, dok je Veljko Mašulović na drugoj strani zabeležio 22. Takovo je ovom pobedom preskočilo upravo Niš i sada je pretposlednje sa skorom 2-11, dok je Niš poslednji sa 1-12.

U drugom duelu Radnički je u tri seta savladao Spartak iz Ljiga 25:20, 25:19, 25:14. Ovom pobedom Radnički se po skoru pobeda i poraza poravnao na drugom mestu sa Vojvodinom, pošto oba tima imaju 9-4, samo što Vojvodina ima dva boda više.

Komentari

Vaš komentar