Vero Volej upisao osmu pobedu, Jovana Stevanović MVP

Jovana Stevanović
FOTO: Lega Volley Femminile

U mečevima 9. kola ženske odbojkaške lige Italije, ekipa Vero Volej Milana, ostvarila je osmu pobedu.

Na svom terenu u Monci, savladale su Kjeri 76 sa 3:1. Jovana Stevanović je proglašena za MVP utakmice. Osvojila je 15 poena. Najefikasnija kod domaćih bila je Džordan Tompson sa 20, dok su Mirjam Sila i Rafaela Foli upisale po 13. Kod gošći, koje su upisale i treći poraz (6-3), Francuskinja Elen Kazo je osvojila 14 poena.

Maćerata je u grčevitoj borbi za opstanak posle pet setova savladala Bergamo. Iako su gošće dobile prva dva seta, usledio je veliki preokret i trijumf domaćih sa 3:2. Alesija Fjesoli je osvojila 21 poen, a Sajmon Ebot i Polina Malik su dodale po 15. Kod gošći, Halina Lanijer je upisala 27 poena.

Kasalmađore je u gostima slavio protiv Valefolje 3:2. U pobedničkom timu, koji sada ima 4-5 i 13 bodova, Aleksandra Frenti je osvojila 32 poena, a Emilija Nikolova 20. U domaćoj ekipi (3-6), Tatjana Košeleva je upisala 29 poena, Vitorija Pjani 16, a Srpkinja Maja Aleksić 13.

Maja Aleksić Valefolje
FOTO: Lega Volley Femminile

Kuneo (5-4) je bio maksimalan u gostima kod slabašnog Pinerola, koji je doživeo i deveti poraz. Sofija Kuznjecova je osvojila 18 poena, a Greta Sakmari 11. Kod domaćih, Angelina Ungureanu je upisala 16 poena.

Firenca je trijumfovala protiv Peruđe 3:1, uz sjajnu rolu Brit Erbots (22 poena) i Silvije Nvakalor (18 poena). Kod gošći je druga sestra Nvakalor, Linda, osvojila 16 poena, dok je Tesa Polder upisala 14. Firenca sada ima 4-6 i 14 bodova, a Peruđa je na 2-7 i sedam bodova.

Komentari

Vaš komentar