Vital Hejnen novi selektor odbojkašica Nemačke

Odbojka 19. jan 202213:391 komentar
Podeli:
Vital Hejnen
Via Guliver

Belgijski stručnjak Vital Hejnen (52), novi je selektor ženske odbojkaške reprezentacije Nemačke. Zanimljivo, posle 16 godina trenerskog rada, biće to prvi posao Hejnena u ženskoj odbojci.

Bivši selektor odbojkaša Nemačke, Belgije i Poljske, zatim trener Mazeika, Ziratbanka, Bidgošća, Tura, Fridrihshafena i Peruđe, trenutno je bez trenerskog angažmana, pa mu nije bilo teško da prihvati ponudu Nemačke odbojkaške federacije.

Povezane vesti

Inače, pretpostavljalo se da će na klupu Nemica sesti Danijele Santareli, koji je u poslednjem trenutku odustao, jer je stigla unosnija ponuda Odbojkaškog saveza Srbije, pa je verovatno i dolazak Hejnena među Nemice, prilično iznenađenje za mnoge.

Belgijanac, koji je postao prepoznatljiv i po svom specifičnom vođenju ekipa, ali i neobičnom ponašanju van terena, dobiće u ruke jednu mladu selekciju Nemačke, koja bi mogla u dogledno vreme da se bori i za medalje na najvećim takmičenjima.

Hejnen, koji je inače otac tri ćerke, perfektno govori nemački jezik, što mu je bio samo još jedan veliki plus u kandidaturi za novog selektora. U 2022. godini, Nemice će učestvovati u Ligi nacija, ali i na Svetskom prvenstvu u Holandiji i Poljskoj, od 23. septembra do 15. oktobra.

Komentari

Vaš komentar