ZAKSA i Nikola osvojili Kup Poljske

Odbojka 16. mar 202112:20 > 12:22
Nikola Grbić
Foto: Plus liga.pl

Sjajnu nisku rezultata, nastavila je ekipa ZAKSE sa Nikolom Grbićem na klupi. Klub iz Kenđeržin-Kožlea prethodnog vikenda u Krakovu je osvojio osmi Kup Poljske i postao najtrofejniji u ovom takmičenju.

U finalu, Grbićevi momci pregazili su Jastržebski, bilo je 3:0, po setovima 25:20, 27:25, 25:15.

Kamil Semenjuk, inače MVP završnog turnira, utakmicu je završio sa 14 poena, Lukaš Kačmarek je dodao 13, a Aleksandar Šlivka 12.

U postavi su bili još prvi dizač Benjamin Tonjuti (3 poena), srednjaci Jakub Kohanovski (8 poena) i Dejvid Smit (6) i libero Pavel Zatorski.

U ekipi Jastržebskog, koju je sa klupe predvodio trener Andrea Gardini, Mohamed Al Hašdadi je osvojio 16 poena, a Rafal Šimura 13.

Inače, ekipa Nikole Grbića imala je mnogo teži posao u polufinalu. Varta iz Zavjirča, sa Igorom Kolakovićem, pružila je žestok otpor ZAKSI, pa je meč otišao u pet setova, u kojem je Grbićev tim slavio rezultatom 15:11.

Nikola je u nedelju osvojio treći trofej na klupi ZAKSE – prvi u Kupu, uz dva u Superkupu Poljske. Međutim, njega i njegovu ekipu tek čekaju prava iskušenja, protiv Zenita u polufinalu Lige šampiona (prvi meč u četvrtak u Kazanju) i u završnici poljskog Šampionata.

Komentari

Vaš komentar