Marberi kupio kineski "fudbalski" klub

Američki fudbal vesti 21. okt 201710:05 > 10:59
Podeli:
Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images

Proslavljeni američki košarkaš Stefon Marberi postao je vlasnik kluba Peking Lajons, koji se takmiči u kineskoj ligi fudbala u areni.

Photo by Joe Murphy/NBAE

Fudbal u areni je sport, koji je jedna od varijacija popularnog američkog fudbala, koji se igra u dvoranama, ali na manjem terenu. Postoji od 1981. godine, kada ga je patentirao Džejms F. Foster junior, dok je kineska verzija ove igre pokrenuta 2012. godine osnivanjem CAFL šampionata. 

Vrednost Peking Lajonsa je procenjena na pet miliona dolara, ali je Stefon Marberi izdvojio nešto manje od te sume. Po rečima njegovog poslovnog menadžera Gustava Basa, Marberi ima želju da u jednom momentu bude vlasnik NFL ili NBA tima. 

„Stefon prati korake ostalih velikana NBA lige i želi da u budućnosti kupi NBA ili NFL tim“ rekao je Bas.

Marberi se u Kini nalazi od 2010. godine, od kada je osvojio tri titule šampiona sa Peking Daksima, a ove sezone se pridružio gradskom rivalu Peking Flajing Dragonsima.

Kako nekadašnja NBA zvezda navodi, ovo će mu biti poslednja sezona u Kini, a kaže da bi voleo da još jednom kroči na parkete NBA lige. Marberi je u NBA karijeri igrao za Minesota Timbervulvse, Nju Džersi Netse, Finiks Sanse, Njujork Nikse i Boston Seltikse, a bio je i učesnik dve Ol-star utakmice 2001. i 2003. godine.