Reprezentacija Srbije protiv tima internacionalaca

Američki fudbal vesti 27. okt. 201722:42 > 22:47
Podeli:
SAAF

Reprezentacija Srbije odigraće u nedelju 29. oktobra revijalni meč protiv kombinovanog tima „Pro Hunt” koju većinom čine američki igrači s „radnim stažom” van SAD.

  „Pro Hunt” je organizacija koja se bavi posredovanjem između američkih igrača s jedne strane i klubova van granica SAD s druge, pružajući tako proverene i adekvatne informacije o sportistima koji žele da svoju igračku karijeru okušaju ili nastave u Evropi ili u drugim krajevima sveta.

Više od polovine „Pro Hunt” tima čine američki igrači. Oni imaju bogato iskustvo, a neki su čak igrali i u Prvoj diviziji NCAA, dok je nekoliko njih bilo deo kampa Kanadske fudbalske lige (CFL). Drugi su, pak, stekli igračko iskustvo „preko bare”, u Evropi i drugim delovima sveta, dok manji broj ima malo ili nema uopšte iskustva, ali žele da nastave da igraju van Severne Amerike na visokom nivou. Ostatak ove ekipe su tzv. evropski igrači, koji žive u Kanadi, Italiji, Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, čak i u Egiptu!

Našoj reprezentaciji će to biti prvi okršaj posle nešto više od godinu i nastupa na Evropskom prvenstvu u Italiji. Bez obzira što nema takmičarski značaj, važnost ovog duela ogleda se u tome što će „srpski oklopnici” prvi put u bližoj istoriji imati za protivnike igrače koji potiču iz različitih delova sveta, a naročito iz SAD, zemlje u kojoj je ponikao američki fudbal, sa čijim se genima bukvalno rađaju njihova deca.

SAAF, Dragan Zabunjević

Reprezentaciju Srbiju predvodi Vladislav Petković, glavni trener i stručnjak novosadskog tima GAT Dukes, s kojima je osvojio nacionalno prvenstvo 2015. godine i CEFL Cup ove godine. On je za ovu priliku delegirao 49 igrača.On je rekao da će utakmica protiv tima „Pro Hunt” biti prilika da se oprobaju neki novi igrači, nove akcije, te da mlađi momci stiču iskustvo kroz ovakve mečeve.

– Najvažnije što očekujem jeste da se niko ne povredi jer rezultat nije u prvom planu. Svakako bi bilo lepo da pobedimo. Neki igrači „Pro Hunt” tima su nam poznati, mada je većina nepoznata i o njima praktično ne znamo ništa jer su tek nedavno sastavili tim – zaključio je Vladislav Petković.
Darel Tejt, pokretač „Pro Hunta” i čitave ideje, izjavio je da mu utakmica protiv Srbije mnogo znači, posebno zbog toga što je upravo u našoj zemlji započeo svoju međunarodnu karijeru.

– Igraću protiv svoje srpske braće s kojima sam delio iste timove, pa je vrlo uzbudljivo. Pored toga, ovo ima mnogo veći značaj jer će moji igrači dobiti priliku da iskažu svoj talenat u nadi da će nastaviti ili započeti svoju fudbalsku karijeru u inostranstvu – rekao je Tejt. O srpskom timu ima samo reči hvale.
– Znam da je Srbija prepuna talenata, mnogi od njih igraju u vrhunskim ligama u Nemačkoj i Austriji.

Njihova prednost je što imaju više vremena da se pripreme za utakmicu, imali su organizovan kamp, ali mi imamo vrlo talentovane i iskusne igrače u čijim venama teče fudbal. Biće uzbudljivo – izjavio je Tejt.
Ovaj nesumnjivo atraktivan duel odigraće se na stadionu FK BASK u Beogradu u nedelju 29. oktobra, a kik-of je zakazan u 15.00 časova.