CEFL kup: Vukovima prvi trofej posle četiri godine

Podeli:
SAAF/Boško Bunuševac

SBB Vukovi osvojili su CEFL kup, pošto su u finalu na BASK Areni savladali poljski tim Gdanjsk Sihouks 55:41 i tako osvojili prvi trofej posle četiri godine.

Domaći Vukovi odigrali su fenomenalan meč, posebno u napadu. Bukvalno svaki su pretvorili u tačdaun, osim poslednjeg kada su pustili da istekne vreme. Poljaci su takođe pokazali visok nivo igre u napadu, ali odbrana nije bila na visini zadatka. Ili bolje rečeno beogradski tim je bio toliko dominantan u napadu da je teško bilo zaustaviti ih. Briljirao je kvoterbek Kari Verčer, koji je bacio čak šest pasova za tačdaun, i istrčao jedan. Odličan je bio Nikola Simović sa četiri uhvaćena tačdauna, kao i Ivan Nedeljković koji je uhvatio dva, a zabeležio je i intersepšn.

Zapažen je bio i Kori Batler, koji je došao u klub tek ove nedelje kako bi zamenio povređenog risivera Džoša Hartigana. Istrčao je tačdaun, imao nekoliko vrhunskih hvatanja, kao i par odličnih reakcija u odbrani. Na drugoj strani kvoterbek Džozef Bredli bacio je tri pasa za tačdaun i istrčao jedan, dok je Jan Domagala istrčao dva.

Vukovi su pobedom u ovom meču došli do prvog trofeja posle četiri godine. Ujedno, ovo im je prvi trijumf u ovom takmičenju, u kom su prošle sezone slavili novosadski Djuksi.